Ohita
Norwegian rajoitti tappiot ja suojasi käteisaseman ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Tiedote -

Norwegian rajoitti tappiot ja suojasi käteisaseman ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Norwegian raportoi tänään vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Perinteisesti heikoimman vuosineljänneksen 849 miljoonan Norjan kruunun liiketappioon (EBIT) vaikuttivat myös omikronvirus ja sota Ukrainassa. Yhtiön käteisaseman turvaaminen on jatkunut korkealla tasolla, 7,5 miljardissa Norjan kruunussa, mikä osoittaa kyvyn sopeutua markkinoiden kysyntään ja kurinalaisuutta likviditeetin säilyttämisessä.

Vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegianilla oli 2,2 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 0,2 miljoonaa enemmän kuin samana ajanjaksona viime vuonna. Tuotanto (ASK) oli 3,9 miljardia istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 3,0 miljardia istuinkilometriä. Käyttöaste nousi 76,9 prosenttiin viime vuoden saman ajanjakson 38,5 prosentista. Huolimatta tarjolla olevien lentopaikkojen määrän voimakkaasta kasvusta ja uusien reittien suuresta määrästä vuosineljänneksen ja huhtikuun aikana yhtiö on säilyttänyt korkean käyttöasteen ja parantanut tulojaan.

– Olemme sopeutuneet kysynnän vaihteluihin nopeasti ja tehokkaasti sekä onnistuneet turvaamaan vahvan likviditeettiasemamme jopa haastavan ajanjakson aikana. Varausten kasvu ennen kesäkautta on merkittävä ja toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi lennoillemme myynnissä oleville lähes 280 reitille. Olen iloinen voidessani todeta, että yritysasiakkaamme ovat palaamassa lennoille. Tiedämme, että he arvostavat suuresti houkuttelevaa reittiverkostoamme ja vahvaa suorituskykyämme täsmällisyydessä, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Täsmällisyys eli aikataulussa lähtevien lentojen osuus oli 88,1 prosenttia vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun se edellisellä vuosineljänneksellä oli 87,8 prosenttia.

Vuosineljänneksellä Norwegian julkisti sopimuksen 10 uuden ja polttoainetehokkaan 737 MAX 8 -lentokoneen vuokraamisesta. Koneet toimitetaan keväällä 2023. Lisäksi Norwegian on vuokraamassa vielä viisi 737 MAX 8 -lentokonetta, jonka jälkeen yhtiön laivastossa tulee olemaan 85 lentokonetta vuoden 2023 kesäsesonkiin mennessä.

Katso lisätietoja liitteenä olevasta PDF-tiedostosta.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden