Ohita
Norwegian Boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800

Uutinen -

Norwegianin matkustajat valitsevat hiihtolomalla kaupunki- tai rantakohteen

Norwegianin Helsingistä lennettävien kotimaan kohteiden, Oulun, Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon, lisäksi suosittuja hiihtolomaviikkojen ulkomaan kohteita ovat kaupunki- ja rantalomakohteet Euroopassa sekä jatkuvasti suosiotaan kasvattava Dubai. Perinteisesti kevättä kohti mentäessä kaupunkikohteiden suosio kasvaa. Monet haluavat nauttia hiihtolomaviikollaan myös auringosta ja lämmöstä.

Hiihtoloma on vilkasta matkailusesonkia. Kotimaan kohteiden lisäksi monet suuntaavat Euroopan suurkaupunkeihin tai rantalomakohteisiin. Esimerkiksi Norwegianin päivittäiset lennot Helsingistä Dubaihin täyttyvät hyvää vauhtia hiihtolomaviikoilla.

– Olemme iloisia, että niin moni suomalainen valitsee Norwegianin ja suomalaisten matkustajien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Lontoo on jo pitkään ollut yksi suosituimmista kohteistamme ja niin on myös hiihtolomalla. Tänä vuonna hiihtolomaviikkojen suosituin kohde Helsingistä on Lontoo, toisella sijalla on Malaga ja kolmantena aurinkovarma Dubai, kertoo Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Lontoon suosiota kasvattaa myös se, että Norwegianin reittiverkosto Lontoosta muualle Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Karibialle kasvaa jatkuvasti. Norwegianin matkustajat arvostavat laajaa reittiverkostoa ja edullisia hintoja nykyaikaisilla ja ympäristöystävällisillä lentokoneilla.

– Tänä vuonna kasvatamme lentolaivastoamme merkittävästi, mikä tarkoittaa, että avaamme jatkuvasti uusia reittejä niin Euroopassa kuin Euroopan ulkopuolella. Lontoon kautta pääsee jatkossa siis yhä useampaan kohteeseen eri puolille maailmaa. Viime vuoden joulukuun alusta olemme lentäneet Helsingin lisäksi suorilla lennoilla myös Rovaniemeltä Lontooseen, hän jatkaa.

Kanariansaaret houkuttelevat suomalaisia erityisesti talvella. Norwegianin hiihtolomaviikon viiden suosituimman listalla ovat myös Grand Canaria ja Teneriffa.

– Loput kymmenen hiihtolomasuosikkien listalle päässeistä kohteista ovat kaupunkikohteita. Madrid, Pariisi, Praha, Budapest ja Rooma ovat kaikki monipuolisia kohteita, joissa helmi-maaliskuun vaihteessa aurinko näyttäytyy yhä useammin ja lämpötilat kohoavat parhaassa tapauksessa jo yli 10 asteen, sanoo Charlotte Holmbergh Jacobsson Norwegianilta.

Norwegianin kymmenen eniten varattua kohdetta Helsingistä lähtevillä lennoilla tämän vuoden hiihtolomaviikoilla 8–10 ovat:

  1. Lontoo
  2. Malaga
  3. Dubai
  4. Grand Canaria
  5. Teneriffa
  6. Madrid
  7. Pariisi
  8. Praha
  9. Budapest
  10. Rooma

Aiheet

Kategoriat

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden