Ohita
Tänne suomalaiset matkustavat tänä kesänä

Uutinen -

Tänne suomalaiset matkustavat tänä kesänä

Kesä on täällä ja se tarkoittaa, että monet haluavat matkustaa ulkomaille ja tutustua kaikkeen, mitä Euroopassa on tarjolla. Norwegian on koonnut listan suomalaisten matkailijoiden kymmenestä suosituimmasta ulkomaankohteesta kesällä 2023. Listan kärjessä ovat Malaga, Alicante ja Lontoo. Seuraavina listalta löytyvät Split, Barcelona, Nizza, Hania, Palma, Dubrovnik ja Ateena.

Suomalaiset matkustavat eniten kesäkaudella. Norwegian tarjoaa koko reittiverkostonsa kesäohjelmassa 300 reittiä yli 120 eri kohteeseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta Norwegian lentää suoraan hieman yli 20 kohteeseen. Helsingistä Tukholman Arlandan tai Kööpenhaminan Kastrupin lentoasemien kautta tarjolla on lähes 70 kohdetta, jonne voi lentää Norwegianilla.

– Olemme iloisia, että voimme tarjota monipuolisen reittiverkoston kesällä, jolloin ihmiset matkustavat kaikkein eniten. Kiinnostus Euroopassa matkustamiseen on kasvanut, ja viimevuotista useammilla reiteillä ja lähdöillä meillä on ilo toivottaa suomalaiset matkustajat tervetulleiksi lennoillemme, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Maursund.

Kymmenen suomalaisten matkustajien kesällä 2023 eniten varaamaa kohdetta:

  • Malaga
  • Alicante
  • Lontoo
  • Split
  • Barcelona
  • Nizza
  • Hania (Kreeta)
  • Palma (Mallorca)
  • Dubrovnik
  • Ateena

Lisätietoja ja lippuvaraukset: www.norwegian.com

Aiheet

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden