Ohita
640 000 matkustajaa lensi Norwegianilla helmikuussa

Tiedote -

640 000 matkustajaa lensi Norwegianilla helmikuussa

Norwegianin helmikuun liikennetiedot osoittavat, että matkustajamäärä on pysynyt vakaana vuoden toisen kuukauden aikana. 640 000 matkustajaa lensi Norwegianilla ja käyttöaste oli 81 prosenttia. Helmikuussa lippujen myynti nousi korkeimmalle tasolle sen jälkeen, kun pandemia puhkesi maaliskuussa 2020.

Helmikuussa Norja ja monet Euroopan maat muuttivat maahantulosäännöksiä sekä muita pandemiaan liittyviä toimia ja rajoituksia.

– Helmikuu on perinteisesti kuukausi, jolloin matkojen kysyntä on alhaisempaa. Luvut ovat kuitenkin pysyneet tammikuun kanssa vertailukelpoisina. Olemme erityisen iloisia siitä, että koneidemme käyttöaste on ollut yli 81 prosenttia. Kun matkustusrajoitukset poistettiin, huomasimme välittömästi lentojen kysynnän kasvun. Meillä on tänä vuonna kattava kesäohjelma, jolla vastaamme tähän kysyntään, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegian kuljetti 643 089 matkustajaa helmikuussa verrattuna 61 374 matkustajaan helmikuussa 2021. Käyttöaste oli 81,3 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 1 089 miljoonaa istuinkilometriä samalla, kun myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 885 miljoonaa istuinkilometriä. Helmikuussa Norwegianilla oli käytössään keskimäärin 44 lentokonetta ja yhtiö operoi 99,8 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 87,8 prosenttia.

Kesäohjelmassa on suunnitellun mukaisesti 280 reittiä 38 kohteeseen, ja Norwegianilla tulee olemaan noin 70 lentokonetta käytössään. Norwegian on nähnyt viime jakson aikana erittäin myönteisen kehityksen tulevissa varauksissa. Yhtiö seuraa tarkasti epävarmaa tilannetta Euroopassa, myllerrystä rahoitusmarkkinoilla ja muutoksia öljyn hinnassa.

Lisätietoja liitteen liikennetietoraportista.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden