Ohita
930 000 matkustajaa lensi Norwegianilla joulukuussa

Tiedote -

930 000 matkustajaa lensi Norwegianilla joulukuussa

Norwegianin kuukausittaiset liikennetiedot osoittavat, että yli 930 000 matkustajaa lensi Norwegianilla joulukuussa. Luvussa on merkittävä kasvu verrattuna vastaavaan kuukauteen vuonna 2020, vaikka joulukuuhun vaikutti voimakkaasti hallituksen määräämät toimenpiteet ja rajoitukset.

Joulun ja uudenvuoden lennot operoitiin suunnitellusti kapasiteetilla, joka huomioi tartuntatilanteen ja hallituksen asettamien rajoitusten aiheuttaman kysynnän laskun.

– Olen iloinen, että olemme tasapainottaneet tehokkaasti reittiverkostomme suunnittelun ja toteutuksen sekä tuotannon joulukuussa. Tämä puolestaan merkitsi, että matkustajat saattoivat varata ja matkustaa Norwegianilla luottavaisin mielin lomakauden aikana tapaamaan perheitään ja ystäviään. Huomioimme alhaisemman kysynnän aikatauluissamme joulun ja uudenvuoden viikonloppuina, joten voin ilokseni todeta, että myös joulukuun käyttöasteet olivat hyviä. Omikronviruksen leviäminen sekä siitä seuranneet toimenpiteet ja rajoitukset Pohjoismaissa ja muualla ovat vaikuttaneet yleiseen kysyntään, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegian kuljetti joulukuussa 931 917 matkustajaa, kun joulukuussa 2020 matkustajia oli 129 664. Käyttöaste oli 71,3 prosenttia.

– Norwegian nimettiin hiljattain täsmällisimmäksi pohjoismaiseksi lentoyhtiöksi ja Euroopan kolmanneksi täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi. Huolimatta siitä, että meillä on haastava vuosi takana, olen ylpeä, että olemme onnistuneet tarjoamaan korkealaatuisen tuotteen, jatkaa Geir Karlsen.

Joulukuussa Norwegianilla oli käytössään keskimäärin 48 lentokonetta ja yhtiö operoi 99,6 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 83,8 prosenttia.

Lisätietoja liitteen liikennetietoraportista.

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden