Open skies
Seuraa Norwegian

Bjørn Kjos: ”Norwegianin kovimmat kilpailijat kaukolentomarkkinoilla tulevat Aasiasta”

Lehdistötiedote   •   Heinä 03, 2013 10:11 EEST

– Emme näe, että kilpailemme pohjoismaisten tai muiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa Aasian markkinoilla. Todellinen kilpailu on vasta alkamassa. Siinä vastapelureina ovat aasialaiset lentoyhtiöt. Tähän haasteeseen meidän on oltava valmiina vastaamaan, sanoo toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Viime sunnuntaina Norwegianin ensimmäinen Dreamliner-lentokone laskeutui Oslon Gardemoenin lentokentälle. Moderni kalusto on oleellinen osa yhtiön strategiaa, jolla se aikoo tehdä kaukolennoista kannattavaa liiketoimintaa. Kaikkiaan Dreamlinereita toimitetaan kahdeksan, joista kolme tänä vuonna, neljä vuonna 2014 ja yksi vuonna 2015.

Lentoyhtiö Norwegian avasi ensimmäiset kaukoreittinsä Bangkokiin ja New Yorkiin toukokuun lopussa. Elo-syyskuusta alkaen yhtiö lentää näihin kohteisiin Tukholmasta ja Oslosta Dreamliner-kalustollaan. Marraskuusta alkaen yhtiö tarjoaa myös lähtöjä Oslosta, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Fort Lauderdaleen Floridaan.

Kjos sanoo, että Aasian kasvavilla ja yhä maksukykyisemmiksi käyvillä markkinoilla riittää potentiaalia kaikille. 

– Aasian vaikutus tulee olemaan valtava. 15 vuoden sisällä Eurooppaan matkustaa vuosittain 300–400 miljoonaa aasialaista. Puhumme mahdollisuudesta luoda 30–40 miljoonaa uutta työpaikkaa, sanoo Kjos.

Tällä hetkellä 90 prosenttia Aasian-lentojen matkustajista on eurooppalaisia. Suhde muuttuu tulevina vuosikymmeninä. Aasian valtioiden nostaessa elintasoaan myös alueelta Eurooppaan suuntautuva turismi kasvaa. Tukeakseen Aasian operaatioitaan Norwegian on perustanut Bangkokiin solmukohdan koneidensa miehistöille.

Dreamliner-koneet tuovat Norwegianille kilpailuetua, koska sekä niiden polttoaineenkulutus että ylläpitokustannukset ovat noin 20 prosenttia pienemmät kuin muiden käytössä olevien saman kokoluokan lentokoneiden. Suurempi matkanopeus ja lyhyemmät ylläpitoajat merkitsevät enemmän lentoaikaa ja vähemmän seisonta-aikaa. Tämä heijastuu halvempina lentolippujen hintoina.

Koneiden suuri matkanopeus nopeuttaa matkaa Euroopasta New Yorkiin 20 ja Bangkokiin 30 minuutilla. Lyhyemmät matka-ajat, hiljaisuus, korkeampi matkustamon painetaso ja ilmankosteus vähentävät jet-lag-oireita, kuten silmien ja ihon kuivamista sekä lihas- ja päänsärkyä.

New York, Bangkok and Forth Lauderdale ovat Norwegian kaukolentojen avausreitit.  Vielä  tilauksessa olevasta seitsemästä Dreamlinerista kuusi toimitetaan Norwegianille seuraavan 12 kuukauden aikana. Yhtiö tuleekin avaamaan tulevina kuukausina lukuisia uusia kaukoreittejä.

Norwegianin Helsinki-Vantaan solmukohta avaa myös suomalaisille matkustajille kätevän mahdollisuuden kaukolento-jatkoyhteyksiin Tukholmasta ja Oslosta New Yorkiin, Bangkokiin tai Fort Lauderdaleen.

Lisätietoja:

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, puh. +46 735 222 242


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.