Open skies
Seuraa Norwegian

Boeing 787 Dreamliner Norjaan toukokuussa

Lehdistötiedote   •   Huhti 12, 2012 08:01 EEST

Boeingin uusi pitkän matkan konetyyppi, 787 Dreamliner, tekee ensilentonsa Pohjolaan 1. toukokuuta. Vierailu on osa koneen 787 Dream Tour -nimistä maailmankiertuetta ja tarjoaa Norwegianin tuleville asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille mahdollisuuden tutustua koneeseen lähietäisyydeltä. Norwegian on ainoa skandinaavinen lentoyhtiö, jolla on tällä hetkellä tilauksessa kuusi Dreamlinerin kaltaista pitkien matkojen konetyyppiä.

Kone laskeutuu Oslon Gardermoenin lentokentälle 1.5. ja kolmipäiväisen vierailun aikana lehdistö, Norwegianin kontaktit ja läheiset yhteistyökumppanit pääsevät tutustumiskierrokselle.

– Odotamme innolla Dreamlinerin saapumista, eikä vähiten sen takia, että kyseessä on nykyaikaisen lentoliikenneteknologian huipentuma. Dreamliner on todellinen tulevaisuuden kone. Sen matkustusmukavuus on huipputasoa ja käyttökustannukset matalampia. Alhaisemman polttoainekulutuksen ansiosta konetyyppi on meille myös ympäristön kannalta paras mahdollinen ratkaisu, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Lisätietoja Dreamliner 787 -koneesta

- 20 prosenttia vähäisempi polttoainekulutus samankokoisiin lentokoneisiin verrattuna

- 25-30 prosenttia alhaisemmat typenoksidipäästöt kuin vertailukelpoisissa koneissa

- Huomattavasti alhaisempi melutaso matkustamossa

- Isommat ikkunat

- Korkeampi ilmankosteus matkustamossa - vähemmän kuivaa ilmaa

- Vähemmän herkkä lennonaikaiselle turbulenssille

- 787 pystyy lentämään 1 000 kilometriä kauemmas kuin kilpailevat konetyypit

Lisätietoja Boeingin 787- Dream Tourista  löydät oheisesta:

http://boeing.mediaroom.com/index.php?s=43&item=2214

Yhteystiedot:
Communications Manager Åsa Larsson, puh. +46 735 22 2242

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com