Ohita
Lofootit 
Lofootit 

Tiedote -

Edullinen kesäloma naapurimaassamme Norjassa

Ruoho ei ole aina vihreämpää aidan toisella puolella, mutta aiempaa heikompi Norjan kruunu tekee suomalaisten matkailusta Norjassa halvempaa kuin ennen. Norja tarjoaa hämmästyttäviä luontoelämyksiä, ja sitä pidetään yhtenä kauneimmista maista maailmassa. Lue Norwegianin vinkit, mitä naapurimaassamme Norjassa voi nähdä ja kokea tänä kesänä.

Suomalaisille matkustaminen Norjaan on halvempaa kuin koskaan. Heikon Norjan kruunun ansiosta rahalle saa enemmän vastinetta lomalla. Norja tarjoaa paljon erilaisia lomavaihtoehtoja upeista luontoelämyksistä moniin eri aktiviteetteihin. Korkeat vuoret, kauniit vuonot, sievät pienet kylät ja maailmanluokan pääkaupunki tarjoavat lomavaihtoehtoja kaikenikäisille ja kaikille mieltymyksille. Norjalaiselle mentaliteetille on tyypillistä, että ulkoilma-aktiviteettejä harrastetaan säästä ja vuodenajasta riippumatta, eikä reissussa huolet paina.

– Kesälomaan Norjassa voi yhdistää helposti suurkaupungin vilinää Oslossa ja vaikuttavia luontokokemuksia esimerkiksi Lofooteilla, Tromssassa tai Trondheimissa. Suorilla lennoillamme Helsingistä on helppo lentää Osloon ja edelleen laajassa Norjan sisäisessä reittiverkostossa eri kohteisiin ympäri maata, kertoo Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Maursund.

Joitakin Norjan merkittävimpiä nähtävyyksiä:   

Lofootit
Lofootit on saariryhmä Pohjois-Norjassa. Ne tunnetaan dramaattisen näköisistä vuorenhuipusta ja laaksoista, joissa on kauniita rantoja. Monet matkustavat alueelle sen upean luonnon ja aktiviteettien, kuten surffauksen, patikoinnin ja vuorikiipeilyn vuoksi.  

Lennä Harstad/Narvikin lentoasemalle.  

Tromssa
Koe Tromssan maagiset kesäyöt. Toukokuun lopusta kesäkuun loppuun Tromssassa on valoisaa ympäri vuorokauden. Tromssa ja sitä ympäröivät vuoret ovat kesäparatiisi luonnon ja ulkoilun ystäville. Vuonoristeilyt, revontuli- ja valaidenkatselusafarit ovat suosituimpia aktiviteetteja. Myös alueen korkeimmalle vuorelle, 1 238 metriä korkealle Tromdalstindenille, on mahdollista kiivetä.

Lennä Tromssan lentoasemalle.

Trondheim

Trondheimin viehättävä kaupunki oli Norjan pääkaupunki vuoteen 1217 asti. Tänä päivänä kaupunki on teknologian ja lääketieteen tutkimuksen keskus. Nidelva-joki, joka on 30 kilometriä pitkä, virtaa kaupungin läpi. Nidarosin keskiaikainen tuomiokirkko on vierailun arvoinen. Trondheimissa voi myös esimerkiksi meloa ympäri kaunista saaristoa vuokrakajakilla tai vuokrata maastopyörän. Trondheim oli vuonna 2022 Euroopan virallinen gastronomia-alue.

Lennä Trondheimin lentoasemalle.

Bergen
Koe Länsi-Norjassa olevan Bergenin ainutlaatuinen tunnelma. Tutustu historiallisiin puurakennuksiin, nauti upeista kala- ja äyriäisruoista sekä kaupunkia ympäröivistä näyttävistä vuonoista ja vuorista. Fløibanen-köysirata vie kaupungin keskustasta Fløyen-vuoren huipulle, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

Lennä Bergenin lentoasemalle.

Oslo
Norjan pääkaupungissa Oslossa on varaa valita aktiviteeteista. Oslossa sykkivä urbaani kaupunki kohtaa kauniin luonnon, vaikuttavan arkkitehtuurin, hienot museot samoin kuin vaikuttavan ruoka- ja huvitarjonnan. Oslonvuonoa pitkin on mahdollista tehdä veneretkiä ja vain lyhyen venematkan päässä on Bygdøy, joka tarjoaa historiasta kiinnostuneille useita kuuluisia museoita. Muita Oslon nähtävyyksiä ovat Frongnerin puisto, oopperatalo, Munch-museo, Holmenkollen ja ostosmahdollisuudet Bogstadveienillä. Kun haluaa syödä hyvin ja nähdä ihmisiä, kannattaa suunnata Aker Bryggelle tai Tjuvholmeniin.


Lennä Oslo-Gardermoenin lentoasemalle.

Norwegian lentää 14 lentoasemalle Norjassa:
Oslo-Gardermoenin lisäksi Norwegian lentokohteita Norjassa ovat Alta, Andenes, Bergen, Bodø, Harstad/Narvik, Haugesund, Kirkkoniemi, Kristiansand, Longyearbyen-Huippuvuoret, Molde, Stavanger, Tromssa, Trondheim ja Ålesund.  

Varaa lennot: www.norwegian.com

Aiheet


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden