Ohita
Hans-Jørgen Wibstad
Hans-Jørgen Wibstad

Tiedote -

Hans-Jørgen Wibstad on nimitetty Norwegianin uudeksi talousjohtajaksi

Hans-Jørgen Wibstad on nimitetty Norwegianin talousjohtajaksi (CFO). Hän aloittaa tehtävässään viimeistään kesäkuun 1. päivänä 2022.

– Odotan innolla Hans-Jørgen Wibstadin tuloa mukaan johtoryhmäämme. Hänen strategista ajattelutapaansa sekä laajaa kokemustaan taloudesta ja johtamisesta tullaan arvostamaan suuresti. Olen vakuuttunut, että hänen taustansa ja kokemuksensa ovat oikeita Norwegianin suunnatessa eteenpäin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Hans-Jørgen Wibstad on tällä hetkellä Multiconsult ASAn varatoimitusjohtaja ja talousjohtaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus useista talous- ja muista johtotehtävistä teollisuudessa, laivanrakennusalalla, merenkulussa ja offshore-toimialalla mukaan lukien Kongsberg Gruppen. Hänellä on myös laaja kokemus rahoitusmarkkinoilta ja hän on työskennellyt muun muassa vanhempana yrityspankkiirina useiden vuosien ajan.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Norwegian on markkinoiden johtava halpalentoyhtiö, jolla on vahva brändi ja uskollinen asiakaskunta. Kun ilmailuala on jälleen alkanut palautua kohti normaalia, odotan innolla osaamiseni ja kokemukseni hyödyntämistä sekä työskentelyä dynaamisen ja vakaan johtoryhmän kanssa vahvan Norwegianin rakentamiseksi, sanoo Hans-Jørgen Wibstad.

Hans-Jørgen Wibstad on Norjan kansalainen. Hän on syntynyt vuonna 1964. Wibstadilla on kauppatieteiden maisterin tutkinto (MBA) Coloradon yliopistosta Yhdysvalloista. Wibstad seuraa uudessa tehtävässään Geir Karlsenia, joka toimii tällä hetkellä sekä talousjohtajana (CFO) että toimitusjohtajana (CEO).

Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden