Ohita
©Helen Sloan, HBO Nordic
©Helen Sloan, HBO Nordic

Tiedote -

Jäitkö kaipaamaan Game of Thronesia? Matkusta sarjan kuvauspaikoille!

Haluatko nähdä todellisen kaupungin, joka oli Game of Thronesissa Kuninkaansatama, Dornen Vesipuutarhat tai rotkon, jossa Tarthin Brienne taisteli Hurttaa vastaan? Game of Thrones (GoT) on päättynyt, mutta voit lentää sarjan tapahtumarikkaille kuvauspaikoille Norwegianilla.

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlannin dramaattisissa maisemissa ja luonnonkauniissa ympäristössä kuvattiin monet GoT:n kohtaukset ja erityisesti ne, joissa tapahtumapaikka oli Westeros tai Essos. Noin 80 prosenttia sarjasta nauhoitettiin Titanic Studioilla Belfastissa tai muissa Belfastin kohteissa.

Dark Hedges

Dark Hedges, jossa pyökkipuut muodostavat aavemaisen tunnelin Antrimin kreivikunnassa.
Kuva: Colin Park – Wikimedia Commons /
CC BY-SA 2.0

Yksi suosituimmista kuvauspaikoista, jossa GoT-fanit vierailevat, on Dark Hedges. Siellä pyökkipuiden rivistö muodostaa aavemaisen tunnelin Antrimin kreivikunnassa. Paikka näyttää siltä kuin se olisi otettu yhdestä Grimmin veljesten saduista. Sillä oli merkittävä rooli Kuninkaantienä toisella kaudella, kun Arya Stark pakeni Kuninkaansatamasta pojaksi naamioituneena.

Wardin linna

Wardin linnaa käytettiin Talvivaaran linnoituksena ja Starkin perheen kotina.
Kuva: Ardfern – Wikimedia Commons /
CC BY-SA 3.0

Muistatko, kun kuningas Robert Baratheon tapasi vanhan ystävänsä Ned Starkin ja pyysi häntä kuninkaan Kouraksi? Ehkä et tunnista sitä kuvasta, mutta Wardin linnaa Downin kreivikunnassa käytettiin Talvivaaran linnoituksena ja Starkin perheen kotina.

Seitsemän kuningaskuntaa voi kokea noin 25 eri GoT-kuvauspaikassa Pohjois-Irlannissa.

Dunlucen linnaa käytettiin Greyjoyn Rautasaarilla sijaitsevana linnoituksena.
Kuva: Alex Ranaldi – Flickr /
CC BY-SA 2.0

Voit lentää Dubliniin, vuokrata auton ja vierailla niin monessa GoT:n kuvauspaikassa kuin mahdollista, esimerkiksi Antriminin kreivikunnassa olevassa Dunlucen linnassa, jota käytettiin Greyjoyn Rautasaarilla sijaitsevana linnoituksena ja Downhillin rannalla Londonderryn kreivikunnassa paikassa, jossa "seitsemän jumalaa" poltettiin.

Dublinista voi varata myös Game of Thrones-päiväretken, jolla voi vierailla Dark Hedgesissä, Ballintoy Harbourissa ja upeassa Giant’s Causewayssä, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde matkalla Emerald Islelle.

Islanti

Kirkjufell-vuori on yksi Game of Thronesissa nähdyistä Islannin maisemista.

Islannin dramaattisista maisemista tuli itsestään selvä ympäristö kuvaamaan julmaa elämää muurien ulkopuolella. Talvimaisema oli täydellinen Pohjoisen villeille, Valkeille kulkijoille ja Variksille.

Siitä lähtien, kun Islannin upeat maisemat alkoivat näkyä sarjan toisella kaudella, on GoT-matkailu kasvanut maassa. Yhä useammat fanit matkustavat Islantiin nähdäkseen upeat kuvauspaikat.

Grjótagján luola toimi näyttämönä Jon Nietoksen ja Ygritten romanttiselle hetkelle.
Kuva: Ron Kroetz – Flickr /
CC BY-ND 2.0

Yksi paikoista on Grjótagján luola, jossa Jon Nietos ja Ygritte nauttivat romanttisesta hetkestä vedessä ja vannoivat toisilleen uskollisuutta. Nietos rikkoi kuitenkin tämän lupauksen myöhemmin.

Muita GoT-maamerkkejä Islannissa ovat Almannagján rotko, joka tunnetaan myös Kotkanpesään johtavana tienä, Dimmuborgirin laavakenttä, jossa villien kuningas Mance Rayder leiriytyi kolmannella kaudella, Mývatn-järvi, jossa Valkeat kulkijat hyökkäsivät Yövartijoiden kimppuun sekä Thingvellirin kansallispuisto, jota käytettiin useissa kohtauksissa.

Tutustu Islannin Þingvellirin eli Thingvellirin kansallispuistoon, joka oli yksi Game of Thronesin maisemista.

Päästäksesi näihin maisemiin lennä Reykjavikiin. Islannissa on tarjolla monia opastettuja GoT-retkiä. Vaikka et olisi Game of Thrones -fani, Islannissa on paljon koettavaa vuoden ympäri höyryävine tulivuorineen, kauniine vuonoineen, kuumine lähteineen ja hiilenmustine rantoineen.

Kroatia

Dubrovnik oli tärkeä kuvauspaikka monille Games of Thronesin kohtauksille.

Seitsemän Kuningaskunnan pääkaupunki vaati erityisen paikan, eikä sille voi kuvitella parempaa paikkaa kuin kaunis Dubrovnik. Kaupungin muurien sisäpuolella terrakottakattojen keskellä näyteltiin monta GoT-kohtausta – kaikki petoksesta ja mestauksesta Yliseptonin johtamaan Cersein julkiseen nöyryytykseen.

GoT-kohtaus Dubrovnikissa. © Macall B Polay, HBO Nordic

Onneksi todellisuus on vähemmän dramaattista. Dubrovnik on UNESCOn maailmanperintökohde ja siellä on monia kauniita kirkkoja, palatseja ja linnoituksia, kuten Minčetan torni. Se oli GoT:ssa Kuolemattomien talo, jossa Daenerys kamppaili saadakseen lohikäärmeensä takaisin.

Minčetan torni tunnetaan Game of Thronesista Kuolemattomien talona.
Kuva Kigsz – Wikimedia Commons /
CC BY-SA 3.0

Ympäri Kroatiaa on useita Game of Thronesin kuvauspaikkoja. Split (Meereen) ja Šibenik (Braavos) ovat molemmat vierailemisen arvoisia paikkoja. Šibenik on vain lyhyen matkan päässä Splitistä. Splitistä voi varata Game of Thrones -retken, joka vie moniin kuvauspaikkoihin mukaan lukien Diocletianiuksen palatsin kellarit. Siellä Daenerys piti lohikäärmeitään vangittuna viidennellä kaudella.

Kroatia on yksi Norwegianin suosikkikohteista kesällä 2019.

Malta

Maltan Mdinaa käyettiin Kuninkaansatamana Game of Thronesin kuvauksissa.

Tiesitkö, että alkuperäiset Kuninkaansataman kuvauspakat ovat antiikin kaupungissa Mdinassa Maltalla? Saaren linnaketta käytettiin Punalinnana. Mdinan vanhan kaupungin portti on kaupungin pääsisäänkäynti, jossa Catelyn ja Ned hyvästelivät toisensa viimeisen kerran.

Maltan naapurisaarella Gozolla oleva kivikaari, Sininen ikkunana, oli Khal Drogon ja Daenerys Targaryenin häiden kuvauspaikka. Valitettavasti paikka tuhoutui vuoden 2017 rajuissa myrskyissä.

Maltalla kannattaa vierailla antiikin aikaisissa temppeleissä, vaellella Vallettan katuja ja pulahtaa ihastuttavaan Cominon Siniseen laguuniin. Autoilu on hyvä tapa tutustua Maltaan.

Marokko

Marokon Aït Benhaddou on ollut Game of Thronesin lisäksi monen Hollywood-elokuvan kuvauspaikka.

Pieni keskiaikainen kaupunki lounaisessa Marokossa on yksi ikonisimmista nähtävyyksistä maailmassa. UNESCOn suojelemaa Aït Benhaddouta on käytetty monissa klassisissa Hollywoodin toimintaelokuvissa, kuten The Mummy (1999) ja Gladiator (2000). Kaupunkia käytettiin myös Game of Thronesissa Yunkain orjakaupunkina, jossa Daenerys Targaryen päästi orjat vapaaksi.

Tunnistatko Yunkain kaupungin? Kuva: Abdel Charaf – Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Varaa lento Marrakechiin tai Agadiriin. Aït Benhaddoun viehättävään kaupunkiin pääsee tutustumaan esimerkiksi päiväretkellä Marrakechista.

Skotlanti

Kuuluisa Dounen linna Skotlannissa toimi Talvivaaran juhlanäyttämönä.
Kuva: Andrew Shiva – Wikipedia /
CC BY-SA 4.0

Dounen linna Stirlingin lähellä on tunnettu kuvauspaikka ja sitä on käytetty Monty Pythonin hullun maailman ja Outlander – Matkantekijä -draamasarjan kuvauksissa. GoT-fanit muistavat paikan kuitenkin pilottijaksosta, jossa kuningas Robert Baratheon ja hänen kumppaninsa saapuvat linnoitukselle Talvivaaran mahtaviin juhliin.

Nähdäksesi tämän kaiken omin silmin, voit lentää Norwegianilla Edinburghiin ja varata yhdeksän tunnin Castles & Lochs -retken. Voit vierailla Dounen linnassa ja muissa historiallisissa linnoissa sekä luonnonkauniin läntisten Skotlannin Ylämaiden järvillä.

Espanja

Gironan, Sevillan ja Osunan kaupunkien upeat palatsit, satumaiset puutarhat ja suuret keskiaikaiset linnat samoin kuin kaupunkien välillä olevat maisemat olivat täydellisiä Game of Thronesin kuvauspaikkoja.

Bardenas Reales

Bardenas Realesin luonnonpuisto, joka oli hevossoturien koti.
Kuva: Flipao – Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0

Lennä Bilbaoon tai Barcelonaan, vuokraa auto ja vieraile Navarrassa, jossa voit muistella Khal Drogoa Bardenas Realesin luonnonpuistossa. Tällä kiehtovalla alueella on kuuta muistuttava maisema. Sitä käytettiin osassa Dothrakin meren kuvauksia ja se oli Khalasarin sotureiden koti.

Emilia Clarke Daenerysinä Dothrakien kotimaassa, joka tunnetaan Bardenas Realesin kansallispuistona Espanjassa. © Paul Schiraldi, HBO Nordic.

The Spanish Badlands -nimellä tunnettu 42 000 hehtaarin suuruinen alue koostuu savesta, kalkki- ja hiekkakivestä. Se on muotoutunut vuosisatojen aikana vedessä ja tuulessa. Bardenas Realesin luonnonpuisto on yksi harvoista autiomaista Euroopassa ja vierailun arvoinen paikka.

Vieraile Bardenas Realesin luonnonpuistossa Espanjassa.
Kuva: Flipao – Wikimedia Commons /
CC BY-SA 2.0

Jos valitsee lentokohteekseen Bilbaon, kannattaa varata riittävästi aikaa matkustaakseen Biskajanlahden ulkopuolella olevalle Gaztelugatxen saarelle, josta löytyy Daenerys Targaryenin esi-isien koti Lohikäärmekivi.

Sevilla

Sevillan 700 vuotta vanhaa palatsia käytettiin Dornen Vesipuutarhoina.
Kuva: Gary Campbell-Hall – Flickr /
CC BY 2.0

Keskellä Sevillaa sijaitsee Real Alcázar, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Se on yksi GoT-fanien suosikkipaikoista. Kaunista 700-vuotiasta andalusialaispalatsia käytettiin Dornen Vesipuutarhoina. Se oli Aurinkokeihäästä olevan Martellin suvun koti viidennellä kaudella.

Real Alcázar Sevillassa toimi Game of Thronesin Dornen Vesipuutarhoina viidennellä kaudella.
© HBO Nordic

Koristeellinen palatsi, jolla on yli tuhatvuotinen historia, on tullut tunnetuksi Euroopan vanhimpana edelleen käytössä olevana kuninkaallisten asuinpaikkana.

Norwegian lentää useisiin kohteisiin Espanjassa. Malagasta voi matkustaa autoillen eri puolille Etelä-Espanjaa ja käydä myös Sevillassa sijaitsevassa Real Alcázarissa samoin kuin Córdoban roomalaisella sillalla, jota käytettiin Volantiksen pitkänä siltana. Almeríasta voi löytää osia Dothrakin merestä ja Meereenistä.

Roomalainen silta Córdobassa. Sitä käytettiin Volantiksen pitkänä siltana.
Kuva: Jorge Garcia, Vila Seca (Tarragona), Spania – Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden