Open skies
Seuraa Norwegian

Johan Ludvig Runeberg on Norwegianin ensimmäinen suomalainen sankari

Lehdistötiedote   •   Tammi 19, 2012 12:30 EET

Suomen kansallisrunoilija, Johan Ludvig Runeberg, on Norwegianin ensimmäinen suomalainen sankari. Runebergin kuva tulee koristamaan Norwegianin vastavalmistuvaa lentokonetta, joka toimitetaan suoraan Boeingin tehtailta maaliskuussa. Asiasta tiedotetaan tänään Matka 2012 -messuilla Helsingissä, Suomen Matkailutoimittajien Killan palkintojenjakoseremonian yhteydessä, jossa Norwegianille myönnetään ”Vuoden haastaja” -palkinto Suomessa.

Norwegian on muuttunut lyhyessä ajassa norjalaisesta lentoyhtiöstä Pohjoismaiden toiseksi suurimmaksi lentoyhtiöksi. Suomen markkinoille tulonsa jälkeen yhtiö on kuljettanut melkein miljoona matkustaa sekä Suomen sisäisillä että ulkomaan reiteillään.

– Tukikohdan avaaminen Helsinkiin vuonna 2011 oli yhtiöllemme suuri ja tärkeä virstanpylväs. Positiivinen palaute asiakkailtamme on ollut suunnatonta ja olemme myös erittäin ylpeitä siitä, että Matkailutoimittajien Kilta nyt myöntää meille vuoden haastaja palkinnon. On luonnollista, että palkintojenjakoseremonian yhteydessä julkistamme ensimmäisen suomalaisen sankarimme, joka tulee koristamaan Norwegianin konetta. Tällä haluamme osoittaa omistautumisemme ja jatkuvan panostuksemme Suomen markkinoihin, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Vuodesta 2002 Norwegian on maalauttanut koneidensa takasiipiin tunnettuja norjalaisia sankareita kuten Henrik Ibsen, Roald Amundsen ja Thor Heyerdahl. Ruotsin ja Tanskan markkinoille laajentumisen myötä on yhtiön koneissa ollut myös tanskalaisia ja ruotsalaisia sankareita, Anders Celsius ja H.C. Andersen.

– Olemme todella iloisia voidessamme tiedottaa että ensimmäinen suomalainen sankarimme, joka koristaa konettamme on mies, jonka kokoelma eeppisiä ja lyyrisiä runoja kuvaavat Suomen ja suomalaisten todellista luonnetta. Hän saavutti kansallisrunoilijan aseman jo elinaikanaan. Hänen nimensä on tietysti Johan Ludvig Runeberg, yksi suurimmista Suomen symboleista ja olen henkilökohtaisesti erittäin ylpeä siitä, että juuri hän on ensimmäinen suomalainen sankari Norwegianin koneessa, jatkaa Kjos.

Porvoon museon johtaja Merja Herranen on erittäin ilahtunut Runebergin valinnasta.

– Me suomalaiset ja etenkin porvoolaiset olemme erittäin ylpeitä, että kansallisrunoilijamme pääsee lentoon näin arvostetussa seurassa! Tämä on erittäin näyttävä kulttuuriteko Norwegianilta. Runeberg oli jo eläessään Suomen ensimmäinen korkealle arvostettu julkisuuden henkilö, ja on sitä myös nykyään. Hänen kirjallinen tuotantonsa on edelleen erittäin tunnettua Pohjoismaissa. Toivotamme Norwegianille onnea ja menestystä Runebergin kanssa, sanoo Herranen.

Enemmän suomalaisia tunnettuja kasvoja on odotettavissa, mutta kuinka monta, sitä ei ole vielä päätetty. Tavoitteena on sankari jokaisessa Norwegianin koneessa ja että he kuvastaisivat niitä Pohjoismaita missä yhtiöllä on toimintaa. Valintakriteerinä on, että henkilö on historiallisesti tunnettu ja edelläkävijä omalla alallaan.

Lisätietoja:
Åsa Larsson, Communications Manager, Gsm: +46 735 22 22 42,
Email: asa.larsson@norwegian.com

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 300 reittiä 110 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 63 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com