Ohita
Karibian ja Espanjan reitit vaikuttivat Norwegianin liikenteen kasvuun ja korkeaan käyttöasteeseen tammikuussa

Tiedote -

Karibian ja Espanjan reitit vaikuttivat Norwegianin liikenteen kasvuun ja korkeaan käyttöasteeseen tammikuussa

Uudet Espanjan sisäiset reitit sekä Karibian ja Yhdysvaltojen väliset reitit vaikuttivat positiivisesti Norwegianin liikennelukuihin vuoden 2016 alussa. Kaikkiaan yli 1,7 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla tammikuussa 2016, kasvu on merkittävä verrattuna viime vuoteen. Käyttöaste oli 81,7 prosenttia, kasvua 1,7 prosenttiyksikköä.

Tammikuussa 1 756 656 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua yhdeksän prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi 14 prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 12 prosenttia tammikuussa.

Joulukuussa 2015 Norwegian aloitti ensimmäisen kerran lennot Yhdysvaltojen itärannikon ja Karibialla olevien Ranskan merentakaisten saarten Guadeloupen ja Martinique välillä. Reittejä operoidaan talvikaudella Karibialta New Yorkiin, Baltimoreen ja Bostoniin. Reitit on otettu vastaan hyvin sekä amerikkalaisten matkustajien, saarilla asuvien että suurkaupungeissa vierailevien, myös eurooppalaisten matkailijoiden keskuudessa. Suuren kysynnän vuoksi useita reittejä on jatkettu huhtikuulle saakka.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että koneemme täyttyivät niin hyvin tammikuussa, joka on perinteisesti hiljaisempi kuukausi. Liikennemäärän kasvuun vaikuttaa se, että panostamme entistä enemmän kansainväliseen kasvuun, Espanjan sisäisiin lentoihin ja erityisesti Ranskan Karibialla olevien saarten ja Yhdysvaltain itärannikon välisiin reitteihin. Olemme myös saaneet lisää matkustajia kaukoreiteillemme, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Laivaston keski-ikä laskenut 3,6 vuoteen
Norwegian jatkaa laivastonsa uusimista vuonna 2016. Tänä vuonna yhtiö ottaa vastaan kaikkiaan 21 täysin uutta lentokonetta; 17 Boeing 737-800 -konetta ja neljä 787-9 Dreamlineria. Tammikuussa yhtiö vastaanotti vuoden ensimmäisen 737-koneen. Tämän lisäksi yhtiö ottaa vastaan neljä Airbus A320neo -konetta, jotka yhtiö vuokraa edelleen. Seitsemän vanhempaa 737-800 -konetta poistuu käytöstä vuoden aikana. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on 3,6 vuotta ja se on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa.

Kaikkiaan Norwegian lensi tammikuussa 99,5 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 72,3 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja seitsemänneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vajaa neljä vuotta.

Norwegian on palkittu kolmena edeltävänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Viime vuonna Norwegian palkittiin myös maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilö/-t

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Kommunikationschef / Head of Communications +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden