Open skies
Seuraa Norwegian

Kesälomalaiset Euroopassa ja kaukoliikenne siivittivät Norwegianin liikennelukuja elokuussa

Lehdistötiedote   •   Syys 04, 2015 09:55 EEST

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöaste oli vakaa elokuussa. Yli 2,5 miljoonaa asiakasta lensi Norwegianilla elokuussa ja käyttöaste oli lähes 90 prosenttia. Kaukoliikenteen hyvä kasvu sekä kesälomalaisten matkustusinto Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vaikuttivat positiivisesti elokuun liikennelukuihin.

Elokuussa 2 566 179 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 9 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 9 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 1 prosentin elokuussa. Käyttöaste oli 89,7 prosenttia, kasvua kokonaiset 6,1 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukolennoilla käyttöaste oli 97 prosenttia.

– Kaukolennot sekä kesälomalaisten suuri matkustusinto Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vaikuttivat positiivisesti elokuun liikennelukuihin. Olen iloinen, että Norwegianin korkeatasoiset lennot ja edulliset hinnat houkuttelevat yhä lisää asiakkaita Isossa-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Se osoittaa, että olemme entistäkin paremmin valmistautuneita tulevaan kovaan kansainväliseen kilpailuun, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi elokuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 80,2 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Elokuussa Norwegian vastaanotti kaksi uutta Boeing 737-800 -lentokonetta kaikkiaan kymmenestä tänä vuonna vastaanotettavasta koneesta. Norwegianin kaluston keski-ikä on noin neljä vuotta ja yhtiön lentolaivasto on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa. Norwegian sopi elokuussa kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin tilauksesta. Koneet toimitetaan vuonna 2017. Vuoteen 2018 mennessä Norwegianin laivastossa tulee olemaan 19 kaukolentokonetta.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Liitetiedostot

PDF-tiedosto