Ohita
Kesälomalaiset Euroopassa ja kaukoliikenne siivittivät Norwegianin liikennelukuja elokuussa

Tiedote -

Kesälomalaiset Euroopassa ja kaukoliikenne siivittivät Norwegianin liikennelukuja elokuussa

Norwegianin matkustajamäärä jatkoi kasvuaan ja käyttöaste oli vakaa elokuussa. Yli 2,5 miljoonaa asiakasta lensi Norwegianilla elokuussa ja käyttöaste oli lähes 90 prosenttia. Kaukoliikenteen hyvä kasvu sekä kesälomalaisten matkustusinto Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vaikuttivat positiivisesti elokuun liikennelukuihin.

Elokuussa 2 566 179 matkustajaa lensi Norwegianilla, kasvua 9 prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrään (RPK) kasvoi 9 prosenttia samalla, kun tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi 1 prosentin elokuussa. Käyttöaste oli 89,7 prosenttia, kasvua kokonaiset 6,1 prosenttiyksikköä verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kaukolennoilla käyttöaste oli 97 prosenttia.

– Kaukolennot sekä kesälomalaisten suuri matkustusinto Isossa-Britanniassa ja Euroopassa vaikuttivat positiivisesti elokuun liikennelukuihin. Olen iloinen, että Norwegianin korkeatasoiset lennot ja edulliset hinnat houkuttelevat yhä lisää asiakkaita Isossa-Britanniassa, Saksassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Se osoittaa, että olemme entistäkin paremmin valmistautuneita tulevaan kovaan kansainväliseen kilpailuun, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Norwegian lensi elokuussa 99,9 prosenttia suunnitelluista lennoistaan, joista 80,2 prosenttia lähti aikataulun mukaisesti.

Elokuussa Norwegian vastaanotti kaksi uutta Boeing 737-800 -lentokonetta kaikkiaan kymmenestä tänä vuonna vastaanotettavasta koneesta. Norwegianin kaluston keski-ikä on noin neljä vuotta ja yhtiön lentolaivasto on yksi nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä Euroopassa. Norwegian sopi elokuussa kahden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin tilauksesta. Koneet toimitetaan vuonna 2017. Vuoteen 2018 mennessä Norwegianin laivastossa tulee olemaan 19 kaukolentokonetta.

Lisätietoja liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Yhteystiedot:
Frode Foss, CFO, puhelin +47 91 63 16 45
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö +46 709 89 05 18

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilö/-t

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Kommunikationschef / Head of Communications +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Liittyvä sisältö

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden