Open skies
Seuraa Norwegian

Minna Canth Norwegianin uusin suomalaissankari

Lehdistötiedote   •   Helmi 19, 2013 09:28 EET

Norwegian antoi suomalaiselle kulttuurin ja naisaatteen edelläkävijälle Minna Canthille näköalapaikan uudessa Boeing 737-800 -koneessaan.

Norwegian lentää Norjan lipun väreissä, mutta peräsintä koristavat pohjoismaiset kansallissankarit. Yhtiön koneisiin on tällä hetkellä ikuistettuna yli 50 alansa ja aikakautensa sankaria – historiallisia henkilöitä, jotka ovat työllään edistäneet tieteitä, taiteita, urheilua, musiikkia ja yhteiskunnallisia asioita.

Norwegianin viimeisimpien sankareiden joukossa on Minna Canth. Hän on J.L. Runebergin jälkeen toinen suomalainen, joka saa kunniapaikan yhtiön siivellä.

– Suomi on meille erittäin tärkeä markkina ja olemme tyytyväisiä lentojemme suosioon. Oulu ja Helsinki-Vantaa ovat meille merkittäviä solmukohtia ja haluamme jatkossakin tarjota suomalaisille runsaasti reittivaihtoehtoja ja joustavia lentoaikoja, sanoo viestintäpäällikkö Åsa Larsson Norwegianilta.

Minna Canthin kuvaa kantavan koneen kotikenttä on Oslon Gardemoen. Kone lentää Norwegianin reiteillä Pohjoismaissa ja Euroopassa.

– Minna Canth oli uraa uurtava kirjailija ja toimittaja, joka työllään onnistui nostamaan naisten yhteiskunnallista asemaa. Hän vaikutti mm. siihen, että avioliitossakin vaimo saattoi pitää oikeuden omaisuuteensa, sanoo Larsson.  

Minna Canthin syntymäpäivä 19.3. on yleinen liputuspäivä, jolloin myös juhlistetaan tasa-arvoa.

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä. Yhtiö tarjoaa sekä lähi- että kaukolentoja ja tulee avaamaan keväällä uudet reitit New Yorkiin ja Bangkokiin. Viime vuonna Norwegian kuljetti 17,7 miljoonaa matkustajaa sekä sopi merkittävät konekaupat Boeingin ja Airbusin kanssa. Sopimusten mukaan Norwegianin kalusto uudistuu peräti 222 koneella.

Yhteystiedot: Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Lisätietoja Minna Canthista:

Minna Canth (1844–1897) on ollut Suomen kirjallisuuden merkittävimpiä yhteiskunnallisia vaikuttajia. Hän oli ensimmäinen suomenkielinen nainen, joka vaikutti sekä kaunokirjailijana että lehtikirjoittajana. Hän oli myös menestyvä kauppias Kuopion kaupungissa.

Canthin tuotantoon kuuluu realistisia, psykologisesti tarkkoja näytelmiä kuten Papin perhe (1891) ja Anna Liisa (1895) sekä novelleja ja pienoisromaaneja kuten Hanna (1886) ja Kauppa-Lopo (1889). Tuotantoa luetaan ja esitetään edelleen paljon. Se kiinnostaa jatkuvasti myös tutkijoita, ja teoksia on käännetty mm. englanniksi ja ranskaksi.


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.