Open skies
Seuraa Norwegian

Nämä elokuvat viihdyttävät suomalaisia Norwegianin lennoilla

Lehdistötiedote   •   Heinä 08, 2013 09:12 EEST

Norwegian on jo pitkään hemmotellut matkustajiaan WiFi-yhteydellä, joka mahdollistaa lennon aikana sekä työraportin teon että elokuvan parissa viihtymisen. Norwegianin tilausvideopalvelu (Video On Demand) tuli käyttöön helmikuussa.

Useimmissa Norwegianin koneissa on langaton verkko, jonka kautta matkustajat voivat vuokrata elokuvia ja tv-ohjelmia suoraan omilta päätelaitteiltaan. Tarjolla on satoja elokuvia ja sarjoja, joita voi ladata tablettitietokoneelle, älypuhelimeen tai läppärille.

Palvelu on ollut käytössä helmikuusta, ensin lennoilla Helsingistä Kööpenhaminaan ja Osloon, sekä tämän jälkeen kaikilla Helsingistä lähtevillä lennoilla. VoD-palvelu toimii eri serverillä kuin ilmainen WiFi, joten nettiä voi lennoilla käyttää myös tilausvideopalvelusta erillään.

– Kolmen viimeisen kuukauden aikana suosituimmat VOD-elokuvat ovat olleet Medusan isku, Nälkäpeli ja Red. Mukana on myös vanhempia suosikkeja kuten Gladiaattori ja Hurjapäät (The Fast and the Furious), sanoo Norwegianin viestintäpäällikkö Åsa Larsson.

Elokuvien ja all access -TV-pakettien vuokraaminen maksaa 7 €/kappale. Kun osto on suoritettu, elokuva tai sarjapaketti on saatavilla 24 tunnin ajan Norwegianin WiFi-lennoilla. Näin elokuvan voi katsoa kokonaan, vaikka lentäisikin esimerkiksi Helsingistä Osloon ja takaisin: alku menolennolla ja loppuratkaisu paluulennolla.

Tilausvideo tarkoittaa yleensä internetissä tietokoneelle ladattavaa datatiedostoa. Palvelu on ollut maan kamaralla käytössä jo muutaman vuoden, mutta eurooppalaisista lentoyhtiöistä Norwegian tarjosi ensimmäisenä asiakkailleen lennonaikaisen VOD-mahdollisuuden.

Suosituimpien elokuvien kymmenen kärki on seuraava:

1. Medusan isku

2. Nälkäpeli

3. Red

4. Wanted

5. Tower Heist

6. Itse ilkimys

7. Rakkauskirjeitä Julialle

8. Gladiaattori

9. Spy Game

10. The Fast and the Furious (Hurjapäät)

Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.