Ohita
Norwegian aloittaa kesän 2024 lentolippujen myynnin

Tiedote -

Norwegian aloittaa kesän 2024 lentolippujen myynnin

Tästä päivästä alkaen on mahdollista varata lentolippuja suureen osaan Norwegianin kesäaikataulun mukaisista lennoista, joita lennetään keväästä 2024 alkaen. Syksyn aikana lanseerataan lisää uusia ensi vuonna käynnistyviä kohteita.

Ensi vuoden kesälomamatkojen suunnittelu voi alkaa, kun Norwegian avaa tänään lentolippujen myynnin 279 reitille, joita lennetään kesäkaudella 2024. Ensi kevään ja kesän aikana sekä lentojen että kohteiden määrä kasvaa edelleen, mikä tuo lisää joustavuutta ja valinnanmahdollisuuksia matkustajille. Ensi kesänä Norwegian liikennöi yli 110 kohteeseen, minkä lisäksi syksyn aikana tullaan lanseeraamaan uusia kohteita.

– Tämä kesä on ollut yksi yhtiön historian parhaista ja lentomatkojen kysyntä on ollut korkeaa. Ensi kesänä saamme lisää lentokoneita laivastoomme, mikä merkitsee, että voimme aloittaa uusia reittejä ja lisätä lähtöjä olemassa olevilla reiteillä. Kohteemme ovat yhdistelmä matkakohteita, joilla on kysyntää sekä vapaa-ajan matkustajien että liikematkustajien keskuudessa, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Maursund.

Pohjoismaat ovat Norwegianin ydinmarkkina-aluetta, jossa tarjolla on kohteita niin suurkaupunkeihin kuin aurinko- ja rantalomakohteisiin Euroopassa. Vapaa-ajanmatkustajien keskuudessa suosittuja ovat kaikki kohteet, joissa riittää aurinkoa, lämpöä ja rantoja, mutta myös kaupunkikohteet kuten Lontoo, Barcelona ja Nizza ovat erittäin suosittuja.

Suomessa kansainväliset reitit liikennöidään Helsinki-Vantaan lentoasemalta sekä kotimaan reitti Helsinki-Vantaan ja Rovaniemen välillä. Ruotsissa kansainväliset reitit liikennöidään Tukholman Arlandasta, Göteborgin Lantvetteristä, Tukholman Skavskasta ja Växjö Smålandista sekä kotimaan reitit Tukholman Arlandan sekä Luulajan, Uumajan ja Visbyn välillä. Tanskassa kansainvälisiä reittejä liikennöidään Kööpenhaminasta, Billundista ja Aalborgista sekä kotimaan reitti Kööpenhaminan ja Aalborgin välillä. Norjassa kansainvälisiä reittejä liikennöidään Oslo Gardermoenista, Ålesundista, Bergenistä, Haugesundista, Stavangerista, Trondheimista, Tromssasta ja Torpista, ja kotimaan reittejä on yli 20.

Ensi kevään ja kesän reitit maittain:

  • Norja 150
  • Tanska 64 
  • Ruotsi 54 
  • Suomi 21 

Yllä oleva reittien määrä ylittää reittien kokonaismäärän 279, sillä yksittäiset reitit, jotka lennetään kahden maan välillä, on laskettu molempien maiden reittien määrään.

Norwegian lanseeraa useita uusia kohteita syksyn aikana

Norjassa Norwegian lanseeraa tänään uudet suorat reitit Tromssan sekä Berliinin, Pariisin ja Milanon Bergamon lentoasemien välillä. Reitit käynnistyvät 15. tammikuuta 2024. Myöhemmin syksyllä Norwegian lanseeraa uusia kohteita kesäkaudelle 2024.

Norwegianilla tulee olemaan ensi kesänä noin 90 lentokonetta laivastossaan ja useat näistä koneista ovat täysin uusia Boeing 737-MAX 8-koneita. Uudet, nykyaikaiset ja polttoainetehokkaat lentokoneet lisäävät matkustajien matkustusmukavuutta ja vähentävät päästöjä.

Kesäaikataulu on voimassa huhtikuusta lokakuuhun ja koko reittiverkostossa tarjolla on lähes 18 miljoonaa lentopaikkaa. Lisätietoja kohteista ja lentojen varaukset: www.norwegian.com.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden