Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian aloittaa lennot Airbusilla ja tilaa 30 uutta Airbus 321LR -konetta

Lehdistötiedote   •   Heinä 14, 2016 10:21 EEST

Norwegianin tytäryhtiö Arctic Aviation Assets (AAA) on tehnyt sopimuksen 30 uudenmallisen Airbus A321Long Range -lentokoneen tilauksesta. Uuden keskipitkän matkan koneen kantama sopii hyvin myös kaukoreittien lentämiseen. Norwegian aloittaa lennot uudella konetyypillä, kun se tulee markkinoille vuonna 2019.

Vuonna 2012 Norwegian tilasi 100 Airbus A320neo -konetta samanaikaisesti suuren Boeing-tilauksen kanssa. Nyt yhtiön tytäryhtiö AAA on sopinut Airbusin kanssa, että 30 konetta A320neo-koneen tilauksesta muutetaan suurempaan lentokonetyyppiin A321LR. Uutta konetyyppiä tulee operoimaan Norwegian. Kahdeksan lentokonetta toimitetaan suunnitelman mukaan AAA:lle vuonna 2019 ja loput 22 konetta sitä seuraavien kahden vuoden aikana.

Uudessa konetyypissä on A320neo-konetta pidempi kantama, tilaa noin 220 matkustajalle ja huomattavasti alhaisempi polttoaineen kulutus matkustajaa kohden. Koneen kantama sopii monille uusille reiteille esimerkiksi Yhdysvaltain itärannikolta Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan samoin kuin Pohjoismaista osaan Aasiaa sekä uusille markkinoille Etelä-Amerikkassa ja kohteisiin Euroopassa.

– Olemme hyvin iloisia, että Norwegian on valinnut A321LR-koneen. A321LR on yksikäytäväinen kapearunkokone maailman pisimmällä kantamalla. Norwegianista tulee ensimmäinen halpalentoyhtiö maailmassa, joka lentää A321LR-konetta. Konetyyppi asettaa kokonaan uudet standardit ilmailualalle alhaisella polttoaineen kulutuksellaan ja hyvällä matkustajamukavuudellaan, sanoo Airbusin COO Customers John Leahy.

– Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen Airbus A321LR -tilaukseen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Airbus A321LR on markkinoiden ainoa tämän kokoluokan keskipitkän matkan kone ja konetyyppi sopii hyvin tulevaisuuden laivastoomme kokonsa, kantamansa ja alhaisen polttoaineen kulutuksensa puolesta. Saamme merkittäviä kustannusetuja ja voimme parantaa kilpailukykyämme tulevaisuudessa. Voimme siten tarjota asiakkaillemme edullisia lentoja upouusilla koneilla kokonaan uusiin kohteisiin, jatkaa Kjos.

Median yhteystiedot:
Tore Jenssen, toimitusjohtaja, Arctic Aviation Assets, puhelin +353 87 946 1070
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 890 518
Norwegianin viestintä, puhelin +47 815 11 816

Norwegian on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja kuudenneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi noin 450 reittiä 138 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian on palkittu arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä ja viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa