Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian aloittaa seitsemän uutta suoraa lentoa Helsingistä

Lehdistötiedote   •   Joulu 19, 2012 10:00 EET

Norwegian panostaa jatkuvasti Suomen markkinoille ja avaa kesäsesonkina 2013 seitsemän uutta suoraa reittiä Helsingistä. Reittien kohdekaupungit ovat Ateena, Budapest, Burgas, Dublin, Dubrovnik, Praha ja Venetsia. Samalla yhtiö lisää vuoroja osalle nykyisistä kohteista, esimerkiksi Alicanteen, Barcelonaan, Malagaan, Nizzaan, Palmaan ja Splitiin.

– Odotamme paljon ensi kesän sesongilta, jonka aikana tarjoamme koko joukon uusia ja jännittäviä kohteita. Pystymme avaamaan monia erityyppisiä matkakohteita samanaikaisesti, mikä kertoo lentoreittiemme monipuolisuudesta. Toivomme, että yhä useampi suomalainen valitsee matkan uusille koneillamme ja kokeilee lennon aikana ilmaista nettiyhteyttä, sanoo Norwegianin viestintäpäällikkö Åsa Larsson.

Alicante-Oulu

Seitsemän uutta suoraa lentoa seuraavat Oulu-Alicante -reitin julkistamisen vanavedessä. Alicanteen lennetään 1.4.2013 alkaen. Suorat yhteydet Helsingistä Ateenaan sekä Dubrovnikiin alkavat 13.4. ja niitä lennetään alussa kerran viikossa ja myöhemmin keskikesällä kaksi kertaa viikossa. Budapest-reitti avataan 11.4. ja lentoja on kolmesti viikossa: joka tiistai, torstai ja sunnuntai. Helsinki-Dublin -välin lennot alkavat 12.4. kahden viikkolennon voimin. Samana päivänä alkavat myös Helsingin ja Prahan väliset lennot, joita on kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Helsinki-Venetsia -yhteyttä lennetään kaksi kertaa viikossa keskikesällä ja vuorot alkavat 24.6.

Lisää lentoja nykyisille reiteille

Yhä useampi matkustaja valitsee lennon Norwegianin uusilla, ympäristöystävällisillä Boeing 737-800 -koneilla, joissa on mahdollisuus lennon aikaiseen nettiyhteyteen. Yhtiö haluaa vastata kasvavaan matkustajamäärään ja kysyntään lisäämällä monien kesämatkakohteidensa reittilentoja. Norwegian lentää kesäsesongin aikana mm. kuusi kertaa viikossa Malagaan ja Alicanteen on kahden sijaan kolme viikoittaista lentoa. Barcelonaan yhtiö lentää kesällä kuusi kertaa viikossa. Nizzaan ja Palmaan pääsee aiemman kahden lennon sijaan neljästi viikossa ja Splitiin kolmesti viikossa.

Norwegian lisää kapasiteettiaan myös Pohjoismaissa ja lentää kevään aikana neljä kertaa päivässä Helsingin ja Tukholman väliä. Helsingin ja Oulun välisiä päivittäisiä yhteyksiä tulee olemaan neljän sijaan kuusi. Lippuja voi ostaa nettipalvelusta osoitteesta www.norwegian.com/fi 19.12.2012 alkaen.

Lisätietoja:

Norwegianin viestintäpäällikkö Åsa Larsson

mob. +46 735 22 22 42


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.