Ohita
Milano
Milano

Tiedote -

Norwegian avaa 40 uutta reittiä Pohjoismaista eri kohteisiin Euroopassa

Norwegian kehittää reittiverkostoaan useilla kiinnostavilla kohteilla. Yhtiö avaa kaikkiaan 40 uutta reittiä Pohjoismaista kesäksi 2024. Helsinki-Vantaan lentoasemalta avautuu kaksi uutta reittiä – Milano ja Sofia. Myös muista Pohjoismaista lanseerataan useita uusia reittejä.

Kesäkaudella 2024 Norwegian tarjoaa aiempaakin enemmän kohteita sekä loma- että liikematkoille, kun tarjolla on kaikkiaan 332 reittiä 123 kohteeseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta lanseerattavat uudet reitit ovat Milano-Bergamo Italiassa ja Sofia Bulgariassa. Kaikkiaan Norwegian lentää ensi kesänä 24 kohteeseen Helsinki-Vantaalta.

Norwegianin koko reittiverkosto on Helsinki-Vantaalta lähtevien matkustajien käytössä vaihtoyhteyksillä muiden pohjoismaisten kaupunkien kautta. Nyt lanseerattavia kohteita ovat muun muassa Bari ja Billund Tukholmasta, Bilbao, Toulouse ja Valencia Kööpenhaminasta sekä Milas-Bodrum, Lyon ja Montpellier Oslosta.

– Uudet reitit ovat aina jännittäviä ja tänä vuonna olemme erityisen iloisia voidessamme lanseerata useita reittejä Helsingistä ja muista Pohjoismaista. Matkustajamme ovat erittäin kiinnostuneita kohteistamme ja toivomme, että uudet reitit otetaan hyvin vastaan ja ne inspiroivat matkustamaan uusiin kohteisiin. Ensi kesänä lennämme kaikkiaan 332 reittiä 123 kohteeseen Euroopassa, kertoo Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Thome Maursund.

Norwegian avaa uusia reittejä kaikkialta Pohjoismaista sekä päälentoasemilta että useilta alueellisilta lentoasemilta. Keväällä 2024 Norwegian avaa myös tukikohdan Latviaan ja uudet reitit Riiasta Korfulle ja Tivatiin. Lisäksi Malagan ja Alicanten tukikohdista Norwegian avaa suorat lennot Müncheniin.

– Uudet kohteet mahdollistavat matkustamisen uusiin ja kiinnostaviin kohteisiin Euroopassa. Toivotamme asiakkaat tervetulleiksi ensi kesänä niin tuttuihin kuin uusiin kohteisiin. Tehtävämme on varmistaa, että asiakkaat pääsevät sinne, minne heidän tarvitsee, silloin kun he haluavat ja että heillä on mahdollisimman mukava matka, jatkaa Magnus Thome Maursund.

Norwegian on Euroopan kärjessä täsmällisyydessä. Viime viikolla yhtiö valittiin jälleen Euroopan täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi. Norwegianilla on hyvä asema markkinoilla houkuttelevan reittivalikoiman, nykyaikaisen lentolaivaston ja matkustajien korkean luottamuksen ansiosta.

Norwegianin kesäohjelma tarjoaa uusien ja uudelleen avattavien reittien kanssa yhteensä 332 reittiä. Yhtiön laivastossa tulee olemaan 90 lentokonetta.

Uudet reitit ovat varattavissa tiistaista 14. marraskuuta alkaen osoitteessa www.norwegian.com

UUDET REITIT KESÄKAUDELLE 2024

SUOMI
Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Helsinki-Vantaa (HEL) – Milano-Bergamo (BGY): Kolme lähtöä viikossa 2.6.2024 alkaen
Helsinki-Vantaa (HEL) – Sofia (SOF): Kaksi lähtöä viikossa 3.6.2024 alkaen

RUOTSI
Arlandan lentoasemalta Tukholmasta
Tukholma Arlanda (ARN) – Bari (BRI): Yksi lähtö viikossa 4.5.2024 alkaen
Tukholma Arlanda (ARN) – Billund (BLL): Kaksi lähtöä viikossa 19.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)

Landvetterin lentoasemalta Göteborgista
Göteborg Landvetter (GOT) – Lontoo (LGW): Neljä lähtöä viikossa 2.5.2024 alkaen
(kolme lähtöä viikossa keskikesällä)
Göteborg Landvetter (GOT) – Nizza (NCE): Kaksi lähtöä viikossa 3.5.2024 alkaen
Göteborg Landvetter (GOT) – Palma (PMI): Kolme lähtöä viikossa 6.4.2024 alkaen
Göteborg Landvetter (GOT) – Pristina (PRN): Yksi lähtö viikossa 14.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)

Lisäksi Skavstan lentoasemalta Tukholmasta lanseerataan reitti Palmaan ja Växjö Smålandin lentoasemalta Alicanteen ja Palmaan.

TANSKA
Kastrupin lentoasemalta Kööpenhaminasta
Kööpenhamina (CPH) – Milano-Bergamo (BGY): Neljä lähtöä viikossa 31.3.2024 alkaen Kööpenhamina (CPH) – Bilbao (BIO): Kaksi lähtöä viikossa 2.6.2024 alkaen
Kööpenhamina (CPH) – Bari (BRI): Kaksi lähtöä viikossa 22.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)
Kööpenhamina (CPH) – Basel (BSL): Kaksi lähtöä viikossa 3.6.2024 alkaen
Kööpenhamina (CPH) – Tivat (TIV): Kaksi lähtöä viikossa 23.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)
Kööpenhamina (CPH) – Toulouse (TLS): Kaksi lähtöä viikossa 3.6.2024 alkaen
Kööpenhamina (CPH) – Valencia (VLS): Kaksi lähtöä viikossa 5.4.2024 alkaen
Kööpenhamina (CPH) – Wroclaw (WRO): Kolme lähtöä viikossa 1.4.2024 alkaen
Kööpenhamina (CPH) – Zadar (ZAD): Kaksi lähtöä viikossa 23.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)

Lisäksi Aalborgin lentoasemalta lanseerataan reitti Nizzaan, Aarhusin lentoasemalta reitit Malagaan, Alicanteen, Palmaan sekä Billundin lentoasemalta reitit Malagaan, Alicanteen, Palmaan ja Tukholmaan.

NORJA
Oslo-Gardermoenin lentoasemalta
Oslo (OSL) – Milas-Bodrum (BJV): Yksi lähtö viikossa 4.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)
Oslo (OSL) – Basel (BSL): Kaksi lähtöä viikossa 2.6.2024 alkaen
Oslo (OSL) – Lyon (LYS): Kaksi lähtöä viikossa 2.6.2024 alkaen
Oslo (OSL) – Montpellier (MPL): Kaksi lähtöä viikossa 22.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)
Oslo (OSL) – Wroclaw (WRO): Kaksi lähtöä viikossa 20.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)
Oslo (OSL) – Zadar (ZAD): Kaksi lähtöä viikossa 20.6.2024 alkaen (keskikesän reitti)

Lisäksi Stavangerin lentoasemalta lanseerataan reitti Milanoon ja Sandefjordin lentoasemalta Torpista reitit Barcelonaan ja Palmaan.

Kesäohjelman mukaisista lennoista suurin osa liikennöidään huhti-lokakuussa, mutta osa reiteistä liikennöidään vain keskikesällä.Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden