Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avaa suorat lennot Helsingistä Tukholmaan ja Osloon

Lehdistötiedote   •   Helmi 11, 2010 10:00 EET

Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan merkittävimpiin low-cost lentoyhtiöihin lukeutuva Norwegian vahvistaa Pohjoismaiden reittiverkostoaan. Se avaa ensimmäistä kertaa suorat lennot Helsingistä Tukholmaan ja Osloon. Uudet reitit ovat osa Norwegianin strategiaa, jolla se haluaa vakiinnuttaa vahvan asemansa pohjoismaisilla lentomarkkinoilla.

– Suorat lennot Suomeen on tärkeä virstanpylväs Norwegianille. Panostamme Pohjoismaihin ja näemme Suomen markkinoilla tilaa uusille toimijoille. Nykyiset lippuhinnat Suomeen ja Suomesta lennettävillä reiteillä ovat liian korkeat. Uudet suorat lennot ovat tervetulleita etenkin liikematkailijoille. Meidän tarjoamillamme hinnoilla sekä liike- että yksityismatkailijat saavat vastinetta rahoilleen, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja ja konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Ensimmäiset lennot Helsinki-Vantaalta Tukholmaan Arlandaan ja Osloon Gardemoenin kentälle lennetään 29. huhtikuuta.

Uusia koneita
Norwegian myy tällä hetkellä noin 220 suoraa lentoreittiä, joista 30 on Ruotsissa ja 40 Tanskassa. Vuosien 2008-2014 aikana yhtiölle toimitetaan 70 uutta Boeing 737-800W -konetta. Tämän jälkeen Norwegianilla on käytössään uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin konekanta kaupallisessa lentoliikenteessä. Vuoden 2010 aikana toimitettavat 13 uutta 737-800 -konetta tulevat käyttöön myös uusilla suorilla Helsingin-reiteillä.

Norwegianin aikataulut on sovitettu liikematkailijoita silmällä pitäen. Helsingistä Arlandaan yhtiö lentää kahdesti päivässä aamuin illoin jokaisena arkipäivänä sekä sunnuntaisin, ja kerran päivässä lauantaisin. Helsinki-Oslo -reitti lennetään niin ikään arkipäivisin aamulla ja illalla sekä sunnuntaisin kerran päivässä.

Norwegian aloittaa lippujen myynnin vuoroilleen torstaina 11. helmikuuta kello 15.00. Yhdensuuntaisen matkan hinta mukaanlukien verot ja kulut on 35 euroa.

Lisätietoja:
Daniel Skjeldam, Chief Commercial Officer. Mobil: +47 90 74 20 73
Åsa Larsson, Communications Manager. Mobil: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 220 reittiä 95 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2009 Norwegian kuljetti lähes 11 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 1600 ja konekanta koostuu 46 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 70 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Liitetiedostot

PDF-tiedosto