Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avaa suorat lennot Oulusta Las Palmasiin

Lehdistötiedote   •   Heinä 10, 2012 11:02 EEST

– Uskomme, että uusi reitti palvelee lomamatkailijoita paitsi Oulussa myös laajalti sen ympäristön talousalueella ja Pohjois-Suomessa.  Oulu-Helsinki -reitti on osoittautunut menestykseksi ja palvelee sekä vapaa-ajan matkustajia että liikematkailijoita. Hyvien kokemusten rohkaisemina laajennamme palveluamme pohjoisen Suomen vapaa-ajanmatkailijoille ja aloitamme suorat reittilennot Kanarian saarille, jotka ovat perinteisesti olleet suomalaisten lomamatkailijoiden suosikkikohde, kertoo viestintäpäällikkö Åsa Larsson Norwegianista.

Finavia odottaa uuden reitin vilkastuttavan entisestään Oulun lentoaseman kasvussa olevaa liikennettä.

– Odotamme Norwegianin uuden reittilentoyhteyden tuovan Oulun lentoasemalle entistä enemmän matkustajia. Viime vuonna Las Palmasiin lensi Oulusta yli 11 000 matkustajaa lomalennoilla. Lentoaseman kautta matkusti yhteensä lähes miljoona matkustajaa, ja tänä vuonna matkustajamäärä on kasvanut edelleen, sanoo Finavian lentoasemaverkostosta vastaava johtaja Joni Sundelin.

Norwegian aloittaa uuden reitin 31.10.2012. Matkojen myynti aloitetaan tiistaina 10.7. Yhdensuuntaisen lennon hinta veroineen tulee olemaan 99 euroa. Reittiä lennetään kerran viikossa keskiviikkoisin. Norwegian tarjoaa matkustajille lähes kaikilla lennoillaan ilmaisen langattoman laajakaistayhteyden. Lennot lennetään moderneilla Boeing 737-800 -koneilla.

Norwegian aloitti lennot Suomesta vuonna 2010 ja on laajentanut toimintaansa nopeasti. Yhtiöllä on solmukohta Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta se lentää kaikkiaan 17 Euroopan kohteeseen. Kotimaan lentoja yhtiö lentää Helsingistä Kittilään, Ivaloon, Rovaniemelle ja Ouluun.  Helsingin ja nyt avattavan Oulun-Las Palmas -reitin lisäksi Norwegian lentää reittiä Vaasasta Tukholmaan.

Talvikaudella Norwegian panostaa voimakkaasti Pohjoismaissa alueisiin ja avaa kaikkiaan 10 suoraa reittiä Las Palmasiin Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Suomesta. Samalla yhtiö lisää lentoja lomasaarille jo olemassa olevilla reiteillä. Ruotsissa yhtiö laajentaa toimintaansa Karlstadin lentokentälle.

Lisätietoja

Norwegian

viestintäpäällikkö Åsa Larsson, puh. 46 (0) 735 22 22 42

mediavastaava, Suomi, Jukka Aarnio, puh. 09 315 85 448

Finavia Corporation, Aviation Marketing

Business Development Manager Kimmo Holopainen puh. 0400 995 528

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com