Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avaa uuden solmukohdan Madridiin – lentoja myös Helsinkiin

Lehdistötiedote   •   Marras 11, 2013 15:27 EET

Norwegian jatkaa laajentumistaan Euroopassa ja avaa uuden solmukohdan Madridissa kesän 2014 aikana. Kesäkuusta lähtien Madridista pääsee Norwegianin siivillä myös Helsinkiin kolmesti viikossa.

Muut uudet reitit ovat Madridista Osloon, Tukholmaan, Hampuriin, Varsovaan sekä Lontooseen. Madridin solmukohta on Norwegian viides Espanjassa. Muut solmukohdat ovat Alicantessa, Malagassa, Las Palmasissa ja Teneriffalla.

– Päätimme avata uuden solmukohdan Madridiin, jotta pystyisimme vastaamaan suorien lentojen kysyntään pääkaupungin ja muiden tärkeiden eurooppalaiskaupunkien välillä. Mielestämme Madridin päälentoasemalta lähtevä matkustajamäärä on potentiaalisesti merkittävä. On myös strategisesti tärkeää, että Norwegianilla on solmukohta pääkaupungissa. Asemamme Espanjan lentomarkkinoilla nyt ja erityisesti tulevaisuudessa on merkittävä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Norwegianin tulo Madridin Bajarasin lentokentälle on tervetullut uutinen madridilaisille. Yhtiö kasvaa nopeasti tarjoamalla laatua, ympäristöystävällisempiä lentoja ja alhaisia hintoja. Madridin aluehallinto on ylpeä siitä, että Norwegian valitsi pääkentän Euroopan laajentumistaan varten. Madrid on ainutlaatuinen kaupunki sekä matkailijoille että globaaleille yrityksille. Norwegianin ansiosta alueen yhteydet paranevat huomattavasti, sanoo Madridin aluehallintojohtaja Ignacio González.

Kaksi lentokonetta Madridissa ja kuusi uutta suoraa reittiä

Norwegian ottaa käyttöönsä kaksi Boeing 737-800 -konetta Madridissa. Tämän lisäksi yritys rekrytoi paikallisesti 70 pilottia sekä 140 matkustamotyöntekijää. Uudet reitit avataan kesän 2014 aikana.

Lentoaikataulut:

Madrid–Helsinki: kolme kertaa viikossa (ma, ke ja pe) 4.6.2014 alkaen

Madrid–Oslo: kolme kertaa viikossa (ti, to ja la) 3.6.2014 alkaen

Madrid–Tukholma: neljä kertaa viikossa (ma, ke, pe ja su) 4.6.2014 alkaen

Madrid–Hampuri: neljästi viikossa (ma, ke, pe ja su) 4.6.2014 alkaen

Mardid–Varsova: kahdesti viikossa (ti ja la) 3.6.2014 alkaen

Madrid–Lontoo: päivittäin 2.6.2104 alkaen

Madrid–Kööpenhamina: lentojen määrä nousee kolmesta neljään viikoittaiseen lentoon aikavälillä huhtikuu–kesäkuu. Heinäkuusta alkaen Norwegian lentää väliä päivittäin.

Lisätietoja: +47 815 11 816

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa 382 reittiä 121 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2012 Norwegian kuljetti lähes 18 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö työllistää noin 3000 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Norwegianin konekanta koostuu 75 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja. Norweginilla on 275 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Kesäkuussa 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.