Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avaa uudet solmukohdat Lontoon Gatwickiin ja Espanjan Alicanteen

Lehdistötiedote   •   Loka 25, 2012 11:27 EEST

Norwegian Air Shuttle perustaa uuden solmukohdan Lontoon Gatwickin lentokentälle keväällä 2013. Yhtiö avaa uuden solmukohdan myös Espanjan Alicanteen. Norwegian tulee tarjoamaan lentoja Lontoosta useisiin Välimeren kohteisiin sekä Pohjoismaihin. Uusi solmukohta Englannissa auttaa Norwegiania kilpailussa aasialaisten ja eurooppalaisten pitkien matkojen lentojen tarjoajien kanssa

Norwegianin asema Lontoon Gatwickissä on jo merkittävä. Lontoon ja Pohjoismaisten kohteiden välillä on enemmän kuin 100 viikoittaista yhteyttä, ja Brittien pääkaupunki onkin Norwegianin suosituin kohde kotimarkkinoiden ulkopuolella. Norwegianin mukaan Lontoossa ja sen ympärillä on paljon potentiaalisia matkustajia. Alicanten solmukohta – yhdessä jo olemassa olevien Malagan ja Las Palmasin kanssa – on Norwegianille tärkeä osa Espanjan liikennettä.

Norwegian suunnittelee aloittavansa Lontoon Gatwickin toiminnan kolmella Boeing 737-800 -koneella ja lisännee neljännen koneen käyttöön vuoden lopussa. Ensimmäiset lennot alkavat keväällä 2013. Lentäjät ja matkustamohenkilöstö rekrytoidaan paikallisesti.

– Uuden solmukohdan myötä Norwegian on kilpailukykyisempi sekä Euroopan sisäisillä lyhyillä reiteillä että globaalisti pitkän kantaman matkoilla. Ilmailualalla tarvitaan kasvua ja voluumeja, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Tällä hetkellä Norwegianilla on solmukohtia Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa ja Espanjassa. Bangkokiin on rakenteilla Norwegianin tytäryhtiön solmukohta pitkän matkan lentoja varten.

Lisätietoja:

Communications Manager Åsa Larsson, puh. +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.