Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avaa uusia reittejä Lontoon Gatwickistä New Yorkiin, Los Angelesiin ja Fort Lauderdaleen

Lehdistötiedote   •   Loka 17, 2013 13:32 EEST

Norwegian avaa kesällä 2014 kolme uutta mannertenvälistä reittiä Lontoon Gatwickistä New Yorkiin (JFK), Los Angelesiin (LAX) ja Fort Lauderdaleen (FLL). Yhtiö avaa myös viisi uutta Euroopan sisäistä reittiä sekä lisää vuoroja jo olemassa oleville reiteille.

Norwegian laajentaa edelleen kansainvälisiä markkinoitaan ja vastaanottaa lisää tilaamiaan Boeing 787 Dreamlinereita. Yhtiö lisää Lontoon Gatwickin mannertenväliselle reitistölleen, sillä yhtiön aiemmin tänä vuonna Gatwickistä avaamat Euroopan reitit ovat osoittautuneet suureksi menestykseksi.

– Korkealaatuisille ja edullisille lennoille Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen välillä on kova kysyntä, etenkin Lontoon Gatwickistä, jossa tällä hetkellä mikään muu yhtiö ei tarjoa vastaavia reittejä. Odotamme innolla, että voimme toivottaa uudet asiakkaat tervetulleiksi lennolle uusilla koneillamme. Uusien reittien avaaminen Lontoon Gatwickin ja Yhdysvaltojen välille on myös tärkeä osa kansainvälistä laajentumisstrategiaamme ja auttaa meitä saamaan vahvemman jalansijan Skandinavian ulkopuolella, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Gatwickin neljä vuotta sitten tapahtuneen omistajanvaihdoksen jälkeen tämä on yksi kiinnostavimmista reitistön kehitysaskeleista. Se osoittaa matkustajille hyödyn, jota Gatwickin ja Heathrown kilpailu tuo reiteissä, hinnassa ja palvelussa. Norwegianin päätös avata uudelleen Gatwickin yhteydet Pohjois-Amerikan strategisiin kohteisiin lisää matkustajien todellista valinnanvaraa ja tuo vaihtoehtoja edullisiin loma- ja liikematkakohteisiin. Norwegianin päätös tarjota korkealaatuisia palveluita nykyaikaisilla pitkän toimintasäteen koneilla ja hyvän hinta-laatusuhteen matkoja Yhdysvalloista Gatwickiin on merkittävä muutostekijä kaupallisen ilmailuliiketoiminnan toimialalla, sanoo Stewart Wingate, Lontoon Gatwickin toimitusjohtaja.

Viisi uutta Euroopan kohdetta

Uusien kansainvälisten reittien lisäksi Norwegian lisää Gatwickin reitistöönsä viisi uutta Euroopan kohdetta ensi keväästä ja kesästä alkaen: Santorini, Korfu, Sisilia (Cantania), Kypros ja Budapest. Yhtiö lisää myös lentoja olemassa oleviin kohteisiinsa, kuten Malagaan, Ibizalle, Splitiin, Dubrovnikiin, Mallorcalle, Faroon, Teneriffalle, Kööpenhaminaan ja Barcelonaan.

Tällä hetkellä Norwegian tarjoaa Gatwickistä 320 viikoittaista lentoa ja 25 reittiä. Liput uusille reiteille ovat saatavissa 17.10. alkaen osoitteessa http://www.norwegian.com/.

Lisätietoja:

Charlotte Holmbergh Jacobsson, puh. +47 815 00 816

Jukka Aarnio, Norwegianin mediayhteyshenkilö Suomessa, puh. +35 89 315 854 48


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.