Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avaa uusia reittejä Skandinaviasta Yhdysvaltoihin

Lehdistötiedote   •   Syys 03, 2013 13:45 EEST

Norwegian avaa keväällä 2014 uusia reittejä Skandinaviasta Los Angelesiin (LAX),  Oakland-San Franciscoon (OAK) ja Orlandoon (MCO). Reittejä lennetään yhtiön 787 Dreamliner -koneilla. Samanaikaisesti Norwegian avaa uuden reitin New Yorkin (JFK) ja Kööpenhaminan välille.

Norwegian lisää mannertenvälisten lentojensa määrää sitä mukaa, kun yhtiö saa käyttöönsä lisää Dreamliner-koneita. Uusimmat kohteet Norwegianin mannertenvälisellä reitistöllä ovat Los Angeles, Oakland-San Francisco sekä Orlando.

– On suuri ilo julkistaa kolme uutta mannertenvälistä kohdetta. Tällä hetkellä suurimmat matkustajamäärät liikkuvat Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä. Korkealaatuisille mutta edullisille lennoille näiden kahden mantereen välillä on kova kysyntä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos. 
Yhdenkään toisen lentoyhtiön valikoimassa ei ole suoria lentoja Oslosta Los Angelesiin, Oakland-San Franciscoon tai Orlandoon. Norwegian on myös ainoa yhtiö, joka tarjoaa suorat lennot Tukholmasta Los Angelesiin ja San Franciscoon sekä Kööpenhaminasta Los Angelesiin.

Tällä hetkellä Norwegian lentää kuusi kertaa viikossa Skandinavian ja New Yorkin välillä.Valikoimassa on myös viisi viikoittaista lentoa Skandinaviasta Bangkokiin. Marraskuussa yhtiö aloittaa lennot Oslosta, Tukholmasta ja Kööpenhaminasta Floridan Fort Lauderdaleen.

Norwegianin ensimmäiset kaukolennot alkoivat kuluvan vuoden toukokuussa.

– Tähän mennessä New Yorkin, Bangkokin ja Fort Lauderdalen reitit ovat olleet todella suosittuja. Suurin osa kesän lennoista on jo varattu. Yhdysvaltoihin tai Aasiaan Skandinaviasta matkustavat ovat ottaneet tuotteemme erittäin hyvin vastaan. Toinen suuri asiakasryhmämme ovat Aasiasta ja Pohjois-Amerikasta Skandinaviaan ja sitä kauemmas matkustavat, Kjos lisää.

Lippuja uusiin kohteisiin voi ostaa Norwegianin kotisivuilta (www.norwegian.com). Myös vuoden 2014 kevään ja kesän lennot New Yorkiin, Bangkokiin ja Fort Lauderdaleen ovat myynnissä.

Lentoaikataulut

Tukholma – Los Angeles kahdesti viikossa 2.3.2014 alkaen

Norwegian lentää kaksi kertaa viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, Tukholmasta (ARN) Los Angelesiin (LAX). Lentojen määrä nousee 30.4. alkaen, jolloin lähtöjä on kolme: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lähtöhinta yhteen suuntaan on 236 dollaria (n. 178 euroa).

Tukholma – Oakland-San Francisco kahdesti viikossa 3.5.2014 alkaen

Norwegian lentää kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja lauantaisin, Tukholmasta (ARN) San Francisco-Oaklandiin (OAK). Lähtöhinta yhteen suuntaan on 236 dollaria (n. 178 euroa).

Kööpenhamina – Los Angeles kahdesti viikossa 1.3.2014 alkaen

Norwegian lentää kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja lauantaisin, Kööpenhaminasta (CPH) Los Angelesiin (LAX). 1.5. alkaen viikoittaisten lentojen määrä nousee kolmeen ja lähtöpäivät ovat tiistai, keskiviikko sekä lauantai. Lähtöhinta yhteen suuntaan on 236 dollaria (n. 178 euroa).

Kööpenhamina – New York kahdesti viikossa 28.2.2014 alkaen

Norwegian lentää kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin, Kööpenhaminasta (CPH) New Yorkiin (JFK). 30.4. alkaen viikoittaisten lentojen märä nousee neljään ja lähtöpäivät ovat maanantai, keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Lähtöhinta yhteen suuntaan on 185 dollaria (n. 140 euroa).

Oslo – Los Angeles kerran viikossa 1.6.2014 alkaen

Norwegian lentää kerran viikossa eli joka sunnuntai Los Angelesista (LAX) Osloon (OSL). Lähtöhinta yhteen suuntaan on 236 dollaria (n. 178 euroa).

Oslo – Oakland-San Francisco kolmesti viikossa 28.5. 2014 alkaen

Norwegian lentää kolme kertaa viikossa, maanantaisin, keskiviikkoisin sekä perjantaisin, Oslosta (OSL) San Francisco-Oaklandiin (OAK). Lähtöhinta yhteen suuntaan on 236 dollaria (n. 178 euroa).


Oslo – Orlando kahdesti viikossa 29.5.2014 alkaen

Norwegian lentää kahdesti viikossa, torstaisin ja lauantaisin, Oslosta (OSL) Orlandoon (MCO). Lähtöhinta yhteen suuntaan on 236 dollaria (n. 178 euroa).


Yhteyshenkilöt:

Communications Manager Lasse Sandaker-Nielsen, tel + 47 45 45 60 12

Communications Manager Åsa Larsson, tel + 46 73 52 22 242


Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa 382 reittiä 121 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2012 Norwegian kuljetti lähes 18 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö työllistää noin 3000 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Norwegianin konekanta koostuu 75 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja. Norweginilla on 275 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Kesäkuussa 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.