Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian avasi tukikohdan Barcelonassa

Lehdistötiedote   •   Huhti 02, 2014 10:21 EEST

Norwegian ja Espanjan viranomaiset iloitsevat uuden matkustamohenkilökunnan tukikohdan avaamisesta Barcelonassa. Kuudes tukikohta Espanjassa on tärkeä Norwegianin kansainväliselle laajentumiselle ja strategisesti merkittävä yhtiön tulevaisuuden kaukolentosuunnitelmille. Uuden tukikohdan avaamisen myötä Norwegianilla on joka päivä suora lento Helsingin ja Barcelonan välillä.

Barcelonan lisäksi Norwegianin Espanjan tukikohdat ovat Madridissa, Alicantessa, Malagassa, Las Palmasissa ja Teneriffalla. Tämän lisäksi Norwegianilla on tukikohdat kaikissa Pohjoismaissa, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Thaimaassa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Barcelonan tukikohtamme on nyt toiminnassa. Kysyntä suorille lennoille Espanjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Katalonian pääkaupunkiin, on suuri. Barcelona on myös strategisesti tärkeä meille, kun harkitsemme lentokenttää kaukolentotoiminnalle tulevaisuudessa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Barcelonan matkustajaluvut puhuvat puolestaan. Tämän vuoden maalis-lokakuussa Norwegian ennakoi kuljettavansa noin 700 000 matkustajaa Barcelonan reiteillään. Viime vuonna vastaavaan aikaan matkustajamäärä oli 490 000 matkustajaa. Tämä tarkoittaa 40 prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna.

Tärkeää myös paikalliselle työllisyydelle

– Juhlimme Norwegianin tukikohdan avaamista Barcelonassa. Olemme todella iloisia siitä, että Barcelonan El Pratin lentokenttä on tärkeä osa yhtiön tulevaisuuden strategiaa erityisesti kaukolentotoiminnassa. Norwegianin uusi tukikohta lisää niin paikallisen ilmailuteollisuuden työpaikkoja kuin koko matkailualan työllistämismahdollisuuksia, sanoo Barcelona Air Route Developmentin (CDRA) pääjohtaja ja Katalonian hallituksen infrastruktuuri- ja liikkumiskysymyksistä vastaava ministeri Ricard Font.

Kolmen uuden Norwegianin Boeing 737-800 -koneen asemapaikka on Barcelonan El Pratin lentokenttä. Yhtiö on palkannut yli 120 paikallista lentäjää ja matkustamohenkilökunnan jäsentä. Lisäksi Norwegian avaa neljä uutta reittiä ja lisää tarjontaa olemassa olevilla Barcelonan reiteillä huhtikuun alusta lähtien. Tämän jälkeen Norwegianilla on kaikkiaan 11 reittiä ja 69 viikoittaista lentoa Barcelonasta.

Uudet reitit
Barcelona – Sandefjord Torp: kaksi lentoa (to ja su) viikossa 3.4. alkaen
Barcelona – Hampuri: neljä lentoa (ti, to, la ja su) viikossa 3.4. alkaen
Barcelona – Berliini: kolme lentoa (ma, ke ja pe) viikossa 2.4. alkaen
Barcelona – Varsova: kolme lentoa (ti, to ja la) viikossa 3.4. alkaen

Lentojen määrä nykyisillä reiteillä lisälentojen jälkeen
Helsinki – Barcelona: lento päivittäin huhtikuun alusta lähtien
Tukholma – Barcelona: 13 lentoa viikossa
Barcelona – Lontoo: lento päivittäin 31.3. alkaen

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Communications Manager, puhelin +46 709 89 05 18
Tarja Valde-Brown, puhelin +358 40 545 6163

Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 416 reittiä 126 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, USAssa ja Thaimaassa. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla, joka työllistää noin 3 500 henkilöä. Norwegianin laivastossa on 89 lentokonetta, jotka ovat keskimäärin noin 4,8 vuotta vanhoja. Yhtiö ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Vuonna 2013 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja se on listattu Oslon pörssissä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa