Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian hemmotteli matkustajia Runebergin päivänä

Lehdistötiedote   •   Helmi 06, 2012 13:08 EET

Norwegianin on vuodesta 2002 maalauttanut koneidensa pyrstöihin tunnettuja pohjoismaisia sankareita. Laajentumisensa myötä Norwegian kunnioittaa myös suomalaista kulttuuria: maaliskuussa sen uuden Boeing-koneen peräsimeen ikuistetaan Suomen kansallisrunoilija Johan Ludvig Runeberg. Sunnuntaisen Runebergin päivän kunniaksi Norwegian tarjosi matkustajilleen päivän mukaiset herkut.

Helsinki-Vantaan lentokentältä Norwegianin lennoille lähteneet matkustajat saivat suut makeaksi. Yhtiö juhlisti 5.2. kansallisrunoilijan päivää tarjoamalla matkustajilleen ilmaiset Runebergin tortut. Perimätiedon mukaan alkuperäisen reseptin kehitteli rouva Fredrika Runeberg.

Kansallisrunoilijan kerrotaan nauttineen torttuja mieluusti aamiaiseksi punssin kanssa. Näin runoratsu pääsi taas vauhtiin.

– Meidät on otettu Suomessa erittäin hyvin vastaan. Halusimme tällä tempauksella kunnioittaa Runebergiä ja ilahduttaa matkustajiamme, sanoo viestintäpäällikkö Åsa Larsson.

Norwegian perusti viime vuonna solmukohdan Helsinkiin ja tarjoaa tällä hetkellä yhteensä yli 260 reittilentoa 100 eri kohteeseen. Suomessa Norwegian lennättää matkustajia Helsingistä Ouluun, Ivaloon, Kittilään ja Rovaniemelle. Ulkomaanlähtöjä on Turusta ja Helsinki-Vantaalta. Huhtikuussa yhtiö aloittaa lennot Vaasasta Tukholmaan.

Muita kulttuurikasvoja Norwegianin koneissa ovat mm. tanskalainen Anders Celsius, ruotsalainen H.C. Andersen ja norjalainen Henrik Ibsen.

Enemmänkin suomalaisia tunnettuja kasvoja on odotettavissa, mutta kuinka monta, sitä ei ole vielä päätetty. Tavoitteena on sankari jokaisessa Norwegianin koneessa ja se, että nämä kuvastaisivat niitä Pohjoismaita missä yhtiöllä on toimintaa. Valintakriteerinä on, että henkilö on historiallisesti tunnettu ja edelläkävijä omalla alallaan.

Lisätietoja:
Åsa Larsson, Communications Manager, Gsm: +46 735 22 22 42,
Email: asa.larsson@norwegian.se

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com