Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian ja TUI Nordic solmivat uuden miljoonasopimuksen

Lehdistötiedote   •   Maalis 13, 2012 12:05 EET

Norwegian ja TUI Nordic jatkavat yhteistyötään solmimalla uuden miljoonasopimuksen. Uuden sopimuksen mukaan Norwegian lennättää matkajärjestäjän asiakkaita Välimeren kohteisiin kesällä 2012. Sopimus on arvoltaan yli 450 miljoonaa Norjan kruunua ja kattaa yli 900 lentoa.

Norwegian ja TUI Nordic jatkavat hyvää yhteistyötään ja laajentavat aiempaa sopimusta. Uusi sopimus kattaa nyt myös lentoja Tanskasta sekä charter-lentoja Oulusta, Göteborgista ja Luulajasta Ruotsista sekä Ålesundista ja Tromssasta Norjasta.

– Aloitimme muutama vuosi sitten laajan yhteistyön TUI Nordicin kanssa. Yhteistyö on matkan varrella syventynyt ja olemme tehneet tavoitteellista työtä luodaksemme mahdollisimman houkuttelevan lento-ohjelman TUI Nordicin asiakkaille. Norwegianin avulla matkustajat saavat mieluisan matkakokemuksen. Tarjoamme suuremmat matkustajatilat ja ilmaisen langattoman laajakaistayhteyden matkustajien käyttöön, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Daniel Skjeldam.

– Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä Norwegianin uusiin koneisiin ja täsmällisiin lentoihin. Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota edullisia valmismatkoja Norwegianin siivin, sanoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Peik Martin.

Kesäkauden kattava sopimus käsittää 900 lentoa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta lukuisiin Välimeren lomakohteisiin Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja Turkissa. Suomessa lennot lähtevät Helsingistä ja Oulusta, Ruotsissa Tukholma-Arlandasta, Göteborgista ja Luulajasta, Norjassa Oslo-Gardemoenista, Bergenistä, Bodösta, Haugesundista, Moldesta, Ålesundista, Tromssasta, Stavangerista ja Trondheimista. Tanskassa lentojen lähtöpiste on Kööpenhamina.

Lisätietoja:
Daniel Skjeldam, kaupallinen johtaja, Norwegian, + 47 907 42 073
Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, Norwegian, +46 735 22 22 42
Anu-Eveliina Mattila, viestintäpäällikkö Finnmatkat, puh. +358 303 60 355.

TUI Nordic
TUI Nordiciin kuuluvat Finnmatkat Suomessa, Fritidsresor Ruotsissa, Star Tour Tanskassa ja Norjassa, Tema, Nazar, WonderCruises sekä lentoyhtiö TUIfly Nordic. TUI Nordic on osa maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel Plc:tä.

Finnmatkat
Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja järjestää vuosittain noin 275 000 valmismatkaa, joista yli 70 % varataan netissä. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel Plc:tä, jolla on vuosittain yli 30 miljoonaa matkustajaa yli 25 maasta.

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com