Ohita
Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos lasten kanssa Banguissa.
Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos lasten kanssa Banguissa.

Tiedote -

Norwegian ja UNICEF lentävät hätäapua Maliin

Maaliskuun alussa Norwegian ja Norjan UNICEF lähettävät koulutarvikkeilla ja muulla hätäavulla täyteen lastatun koneen Maliin. Tavoitteena on auttaa sodan ja kriisin jaloissa olevia lapsia. – Toivomme, että kaikki lähtevät mukaan lahjoittamaan, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian ja UNICEF lähettävät kolmannen kerran koulutarvikkeilla ja muulla hätäavulla täyteen lastatun koneen alueelle, jossa sota ja konfliktit ovat osa jokapäiväistä elämää. Tällä kertaa vuorossa on Mali, jossa monivuotisen sodan ja konfliktien vuoksi 360 000 lasta ei pääse kouluun.

– Teemme tänä vuonna ylimääräisen panostuksen, jotta lapset Malissa saisivat paremman tulevaisuuden. Asetamme lentokoneen miehistöineen käyttöön ja toivomme, että kaikki asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme auttavat meitä täyttämään koneen koulutarvikkeilla ja muulla hätäavulla, jotta Malin lapset voivat jonain päivänä huolehtia itsestään ja rakentaa oman yhteiskuntansa, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Nämä lapset ovat menettäneet maassa olevien konfliktien vuoksi kaiken. Olen suunnattoman iloinen, että pitkäaikainen kumppanimme Norwegian jälleen kerran on avokätinen maailman lapsille. Toivomme, että ihmiset lähtevät mukaan lahjoittamaan, jotta saamme täytettyä koneen hätäavulla. Yhdessä voimme vaikuttaa, että näillä lapsilla on tulevaisuus, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Camilla Viken.

Lahjoittaminen on helppoa
Hätäavulla ja koulutarvikkeilla lastattu kone nousee ilmaan 6. maaliskuuta. Ennen sitä keräämme kaksi miljoonaa Norjan kruunua (noin 225 000 euroa), jotta voimme täyttää ruuman, matkatavaralokerot ja penkit koulumateriaaleilla ja muulla hätäavulla. Norwegian lentää Oslosta Kööpenhaminaan, jossa hätäapu ja koulutarvikkeet lastataan koneeseen UNICEFin keskusvarastolta. Tämän jälkeen kone ottaa kurssin kohti Malin pääkaupunkia Bamakoa.

Norwegian pyytää eri kanavien kautta matkustajiaan auttamaan koneen täyttämisessä. Lahjoituksen voi tehdä lentovarauksen yhteydessä netissä www.norwegian.com.

Norwegian ja UNICEF ovat aiemmin lähettäneet hätäapua lentokoneella Zaatarin pakolaisleirille Jordaniassa ja Keski-Afrikan tasavaltaan. UNICEF ja Norwegian ovat tehneet läheistä yhteistyötä kymmenen vuoden ajan ja auttaneet avuntarpeessa olevia lapsia ympäri maailmaa. Nyt UNICEFin ja Norwegianin sopimusta laajennetaan Ruotsiin, Tanskaan ja Yhdysvaltoihin. Se merkitsee lisää kampanjoita ja antaa yhä useammalle mahdollisuuden osallistua ja lahjoittaa. Lue lisää laajennetusta yhteistyöstä täältä.

Lisätietoja medialle:
Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
UNICEF: Anna Danieli, asiakaspäällikkö, puhelin +46 76 119 12 44

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja kuudenneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi noin 450 reittiä 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2016 Norwegian kuljetti lähes 30 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 120 lentokonetta, joiden keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian on palkittu arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä ja viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden