Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian ja UNICEF lentävät hätäapua Syyrian pakolaisille

Lehdistötiedote   •   Loka 05, 2015 07:00 EEST

Norwegian ja Norjan UNICEF lähettävät täyteen lastatun lentokoneen hätäapua ja koulutarvikkeita Jordaniassa pakolaisleireillä eläville syyrialaislapsille. Marraskuussa Oslosta lennettävä Norwegianin UNICEF-kone lentää Ammaniin Jordaniaan, joka on vain muutaman tunnin ajomatkan päässä yhdestä suurimmista syyrialaisten pakolaisleireistä.

Norwegianin ja UNICEFin aloite on merkittävä ponnistus, jolla autetaan yli kahta miljoonaa Syyrian sisällissodan koettelemaa lasta.

– Teemme erityisen panostuksen auttaaksemme syyrialaisia pakolaislapsia. Yhteistyömme UNICEFin kanssa mahdollistaa tämän. Tarjoamme lentokoneen ja miehistön, jotta voimme viedä hätäapua ja koulutarvikkeita pakolaislapsille. Kannustamme myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme antamaan panoksensa avustushankkeelle, jotta lapsille voidaan antaa tulevaisuus, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos. Useat Norwegianin työntekijät antavat myös oman panoksensa avustustyöhön.

Norjan UNICEF on jo pitkään kerännyt apua syyrialaisille lapsille, mutta nyt tarkoituksena on mobilisoida koko Norjan UNICEFin verkosto, jotta hätäapukone saadaan täytettyä. Samanaikaisesti Norwegian käynnistää keräyksen asiakkaidensa keskuudessa. Tavoitteena on kerätä kaksi miljoonaa Norjan kruunua.

UNICEF on maailman suurin lastenoikeusjärjestö, joka on edustettuna 190 maassa. Sekä Syyriassa että sen naapurimaissa UNICEFin vastuulla on tarjota lapsille tilapäisiä opiskelumahdollisuuksia ja luoda turvallisia alueita, joilla lapset voivat leikkiä ja toipua mahdollisista traumoista. Tavoitteena on, että lapset Syyriassa voivat jonakin päivänä auttaa itse itseään ja rakentaa paikallisia yhteisöjä uuden Syyrian tukipilareiksi. Ratkaisevan tärkeää on, että lapset saavat kouluopetusta, jotta vältytään menettämästä yhtä sukupolvea. Siksi myös Norjan viranomaiset on asettaneet etusijalle kriisi- ja konfliktialueilla olevien lasten, erityisesti tyttöjen, koulunkäynnin tukemisen.

– Pakolaislapset Syyriassa ovat menettäneet kaiken. Siksi on hienoa, että yhdessä pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme, Norwegianin, kanssa voimme mobilisoida ihmiset täyttämään lentokoneen hätäavulla, joka menee suoraan avuntarpeessa oleville lapsille. Yhdessä voimme varmistaa, että nämä lapset saavat toivoa ja tulevaisuuden, sanoo Norjan UNICEFin pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Lahjoittaminen on helppoa
Lentokone, joka vie hätäapua ja koulutarvikkeita syyrialaisille pakolaislapsille, nousee ilmaan marraskuussa. Tällöin kahden miljoonan Norjan kruunun keräystavoite on toivottavasti saavutettu siten, että voimme täyttää ruuman, matkatavaralokerot ja istuimet lääkkeillä ja muilla välttämättömillä tarvikkeilla. Norwegian tulee lentämään Oslosta Kööpenhaminaan, jossa koulutarvikkeet lastataan lennolle UNICEFin keskusvarastosta. Tämän jälkeen kurssi otetaan kohti Syyrian naapurimaan Jordanian pääkaupunkia Ammania. UNICEFilla on suuri koneisto valmiina Jordaniassa.

Lahjoitus on mahdollista tehdä monella eri tavalla, muun muassa tekemällä lahjoitus Norwegianin nettivarauksen yhteydessä.

Norwegian on tehnyt yhteistyötä UNICEFin kanssa vuodesta 2007 lähtien varainkeruukampanjoiden ja matka-avun muodossa. Viime vuonna Norwegian lensi hätäapua täynnä olleen avustuslennon Keski-Afrikan tasavaltaan, jossa 2,3 miljoonalla lapsella on hätä ja suuri avun tarve.

Lisätietoja:
Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
UNICEF: Synnøve Aspelund, viestintäasiantuntija puhelin +47 951 07 878

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa