Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian ja UNICEF lisäävät maailmanlaajuista yhteistyötään: Tue lentovarauksesi yhteydessä lahjoituksella lasten hyväksi tehtävää työtä

Lehdistötiedote   •   Kesä 23, 2015 08:04 EEST

Norwegian, UNICEF ja Amadeus laajentavat pitkäaikaista yhteistyötään maailmanlaajuisella sopimuksella. Uuden sopimuksen myötä Norwegianin matkustajien on mahdollista tehdä lahjoitus UNICEFin lasten hyväksi tehtävälle työlle kaikkialla maailmassa lennon nettivarauksen yhteydessä.

– Norwegian ja UNICEF ovat viime vuosina tehneet useita yhteistyöhankkeita kerätäkseen varoja apua tarvitseville lapsille. Matkustajamme ovat aina olleet anteliaita lahjoittajia kuten viime syksynä, kun lähetimme hätäapua kuljettaneen lentokoneen Keski-Afrikan tasavaltaan. Nyt toivomme, että mahdollisuus lahjoittaa pieni summa UNICEFille lippujen nettivarauksen yhteydessä johtaa siihen, että yhä useammat lapset saavat tulevaisuuden, jonka he ansaitsevat, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Lahjoitus UNICEFille ja sen työlle maailman lasten hyväksi on helppo tehdä nettivarauksen lopuksi yksinkertaisella klikkauksella.

– Matkustajien tekemät lahjoitukset muuttavat lasten elämää kaikkialla maailmassa. Tiedämme, että matkustajat ovat innokkaita auttamaan. Norwegian ja Amadeus tekevät uuden lahjoituskoneen avulla työmme tukemisen entistäkin helpommaksi heille, sanoo UNICEFin Norjan pääsihteeri Bernt G. Apeland.

Matkustajat voivat lahjoittaa 3, 5, 10 tai 15 euroa lentovarauksensa yhteydessä. Kolme euroa riittää hyttysverkkoon, joka suojaa vastasyntyneitä malariaa vastaan ja viidellä eurolla UNICEF voi rokottaa 37 lasta poliota vastaan. UNICEF pystyy tarjoamaan 10 eurolla kirjat koko 27 oppilaan koululuokalle ja 15 eurolla se voi ostaa 42 pakettia terapeuttisia elintarvikkeita, jotka riittävät aliravitun lapsen kahden viikon hoitojaksoon.

Norwegianin ja UNICEFin uuden yhteistyömuodon on tehnyt mahdolliseksi tietotekniikkayritys Amadeuksen lahjoitusteknologia.

– Uusi yhteistyökumppanuus Norwegianin ja UNICEFin kanssa on osa Technology For Good -yhteiskuntavastuuohjelmaamme. Tuomme Amadeuksen teknologian, kuten lahjoituskoneen, maksutta matkailualan kumppanien ja avustusjärjestöjen käyttöön. Yhdessä voimme saavuttaa sosiaalisesti merkittävämpiä tuloksia, mitä kukaan meistä voisi yksin saavuttaa. Kehotamme kaikkia kumppaneitamme harkitsemaan yhteistyötä kanssamme vastaavissa hankkeissa, kommentoi Amadeus IT Groupin varatoimitusjohtaja Svend Leirvaag.

Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä niin sanotun signature partnershipin muodossa vuodesta 2007 lähtien. Yhteistyön kautta olemme muun muassa lennättäneet hätäapua Keski-Afrikan tasavaltaan ja järjestäneet varainkeruuta lennoilla. Lisäksi Norwegian lahjoittaa työntekijöiden joululahjoihin tarkoitetut varat UNICEFille.

UNICEF
UNICEF edistää kaikessa toiminnassaan kaikkien lasten oikeuksia ja hyvinvointia. Yhdessä kumppaniemme kanssa työskentelemme 190 maassa ja alueella muuttaaksemme sitoumuksemme käytännön toiminnaksi. Keskitymme erityisesti kaikkein haavoittuvaisimpien ja syrjäytyneimpien lasten auttamiseen, hyödyttääksemme kaikkia lapsia kaikkialla. Lisätietoja UNICEFista löydät täältä: www.unicef.org

Amadeus
Amadeus on johtava kehittyneiden teknologiaratkaisujen tarjoaja maailmanlaajuiselle matkailualalle. Yhtiön asiakaskuntaan kuuluu matkanjärjestäjiä, matkojen myyjiä ja matkojen ostajia.

Amadeus-konserni työllistää maailmanlaajuisesti noin 12 000 henkilöä yhtiön päätoimipisteissä Madridissa (pääkonttori), Nizzassa (kehitys) ja Erdingissä (toiminnot) sekä 71 paikallisessa Amadeus Commercial Organisations -yksikössä eri puolilla maailmaa. Lisätietoa Amadeuksesta löydät täältä: www.amadeus.com

Lisätietoja:
Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
UNICEF: Truls Brekke, puhelin +47 951 07 878
Amadeus: Roman Townsend, puhelin +34 616 318 037, sähköposti roman.townsend@amadeus.com

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 424 reittiä 130 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 99 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awardson arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa