Ohita
Norwegian ja Widerøe solmivat tiiviin yhteistyösopimuksen

Tiedote -

Norwegian ja Widerøe solmivat tiiviin yhteistyösopimuksen

Norwegian ja Widerøe allekirjoittivat tänään aiesopimuksen, jonka mukaan nämä kaksi lentoyhtiötä tulevat tekemään läheistä yhteistyötä useilla alueilla tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa muiden hankkeiden ohella, että nämä kaksi lentoyhtiötä tulevat tekemään yhteistyötä lippujen myynnissä, mikä mahdollistaa matkustajille saumattoman matkustamisen molempien lentoyhtiöiden reittiverkostossa yhtiöiden keskinäisen sopimuksen mukaisesti.

Sopimuksen tavoitteet tulevat tarjoamaan parempaa palvelua matkustajille ja ne luovat synergiaa sekä toiminnallista tehokkuutta. Norja on erittäin tärkeä markkina molemmille yhtiöille. Widerøe lentää koko alueellisessa verkostossa Norjassa, kun Norwegian on merkittävä toimija pääreittiverkostossa. Suuri osa matkustajista Norjassa on riippuvainen sekä Norwegianista että Widerøesta päästäkseen määränpäähänsä.

Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen sanoi: “Olen erittäin tyytyväinen sopimuksesta, jonka olemme tehneet tänään Widerøen kanssa. Tavoitteemme tässä yhteistyössä on, että se hyödyttää molempien yhtiöiden matkustajia ja työntekijöitä. Tämä on monella tapaa historiallinen sopimus, joka tuo kaksi norjalaista lentoyhtiötä yhteen. Paljon yksityiskohtia on vielä työn alla, mutta viime kuukausien keskusteluissa Widerøen kanssa on käynyt selväksi, että on monia alueita, joilla meillä molemmilla on yhteinen intressi tehdä yhteistyötä.”

Widerøen konsernijohtaja Stein Nilsen sanoi: “Tämä on ilon päivä sekä Widerøelle että matkustajillemme, jotka ovat suuresti riippuvaisia työssään ja elämässään lennoistamme Norjassa. Tämän sopimuksen myötä Norwegianin ja Widerøen matkustajien on mahdollista yhdistää molempien lentoyhtiöiden lentoja kotimaassa ja ulkomailla. Widerøen reittiverkosto rannikolla ja Pohjois-Norjassa sekä Norwegianin laaja reittiverkosto Euroopassa luovat yhdessä monia matkustusmahdollisuuksia yhteisille asiakkaillemme. Matkustajamme ovat monta vuotta toivoneet tätä uutta yhteistyötä, joten on loistavaa jakaa uutinen nyt. Meillä on vielä matkaa jäljellä ennen lopullista sopimusta, mutta teemme hyvää yhteistyötä ja meillä on yhteinen päämäärä siinä, että tämä tulisi toteuttaa mahdollisimman pian.”

Lisätietoja:

● Widerøen mediapalvelu: +47 989 01 500, Stein Nilsen, konsernijohtaja, Widerøe

● Norwegianin mediapalvelu: +47 815 11 816


Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden