Ohita
Norwegian ja Widerøe solmivat tiiviin yhteistyösopimuksen

Tiedote -

Norwegian ja Widerøe solmivat tiiviin yhteistyösopimuksen

Norwegian ja Widerøe allekirjoittivat tänään aiesopimuksen, jonka mukaan nämä kaksi lentoyhtiötä tulevat tekemään läheistä yhteistyötä useilla alueilla tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa muiden hankkeiden ohella, että nämä kaksi lentoyhtiötä tulevat tekemään yhteistyötä lippujen myynnissä, mikä mahdollistaa matkustajille saumattoman matkustamisen molempien lentoyhtiöiden reittiverkostossa yhtiöiden keskinäisen sopimuksen mukaisesti.

Sopimuksen tavoitteet tulevat tarjoamaan parempaa palvelua matkustajille ja ne luovat synergiaa sekä toiminnallista tehokkuutta. Norja on erittäin tärkeä markkina molemmille yhtiöille. Widerøe lentää koko alueellisessa verkostossa Norjassa, kun Norwegian on merkittävä toimija pääreittiverkostossa. Suuri osa matkustajista Norjassa on riippuvainen sekä Norwegianista että Widerøesta päästäkseen määränpäähänsä.

Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen sanoi: “Olen erittäin tyytyväinen sopimuksesta, jonka olemme tehneet tänään Widerøen kanssa. Tavoitteemme tässä yhteistyössä on, että se hyödyttää molempien yhtiöiden matkustajia ja työntekijöitä. Tämä on monella tapaa historiallinen sopimus, joka tuo kaksi norjalaista lentoyhtiötä yhteen. Paljon yksityiskohtia on vielä työn alla, mutta viime kuukausien keskusteluissa Widerøen kanssa on käynyt selväksi, että on monia alueita, joilla meillä molemmilla on yhteinen intressi tehdä yhteistyötä.”

Widerøen konsernijohtaja Stein Nilsen sanoi: “Tämä on ilon päivä sekä Widerøelle että matkustajillemme, jotka ovat suuresti riippuvaisia työssään ja elämässään lennoistamme Norjassa. Tämän sopimuksen myötä Norwegianin ja Widerøen matkustajien on mahdollista yhdistää molempien lentoyhtiöiden lentoja kotimaassa ja ulkomailla. Widerøen reittiverkosto rannikolla ja Pohjois-Norjassa sekä Norwegianin laaja reittiverkosto Euroopassa luovat yhdessä monia matkustusmahdollisuuksia yhteisille asiakkaillemme. Matkustajamme ovat monta vuotta toivoneet tätä uutta yhteistyötä, joten on loistavaa jakaa uutinen nyt. Meillä on vielä matkaa jäljellä ennen lopullista sopimusta, mutta teemme hyvää yhteistyötä ja meillä on yhteinen päämäärä siinä, että tämä tulisi toteuttaa mahdollisimman pian.”

Lisätietoja:

● Widerøen mediapalvelu: +47 989 01 500, Stein Nilsen, konsernijohtaja, Widerøe

● Norwegianin mediapalvelu: +47 815 11 816


Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden