Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian jatkaa valtion ykköslentoyhtiönä useilla reiteillä

Lehdistötiedote   •   Syys 23, 2014 08:48 EEST

Norwegian on tullut valituksi valtion yhteishankintayksikkö Hansel Oy:n kilpailutuksen perusteella valtion ykkösmatkatoimittajaksi useille lentoreiteille. Valtio valitsi Norwegianin ykköslentoyhtiökseen Helsingistä lähteville ja sinne palaaville Rovaniemen, Lontoon (Gatwick), Pariisin (Orly), Oslon, Barcelonan, Rooman, Prahan, Madridin ja Budapestin lennoille.

– Olemme erittäin iloisia, että jatkamme vuonna 2013 alkanutta yhteistyötä Suomen valtion kanssa. Uusi sopimus osoittaa, että tehokkaalla toiminnallamme autamme valtiota säästämään matkakuluissa. Norwegianin vahvuuksia ovat nykyaikainen ja ympäristöystävällinen kalusto, edulliset hinnat, paikkansa pitävät aikataulut sekä työnsä takia matkustaville tärkeä lennonaikainen nettiyhteys, sanoo Norwegianin Suomen myyntipäällikkö Petteri Olsén.

Norwegianin ensimmäinen reittitilauksia koskeva puitesopimus valtion kanssa tehtiin vuosiksi 2013–14. Nyt solmittu sopimuskausi on kaksi vuotta ja se koskee vuosia 2015 ja 2016. Kriteereinä valinnassa olivat muun muassa hinta, reittien ja lentojen määrä sekä aikataulujen kattavuus. Puitejärjestelyn muut toimittajat ovat Finnair Oyj, Flybe Finland Oy ja SAS AB.

– Olemme ylpeitä siitä, että julkishallinnon asiakkaat luottavat Norwegianiin jo toistamiseen. Pyrimme kehittämään palvelujamme jatkuvasti asiakaskunnan tarpeiden mukaan. Sekä vapaa-ajan matkustajat että työnsä vuoksi lentävät arvostavat sitä, että matkajärjestelyt ja kenttärutiinit sujuvat mahdollisimman nopeasti, Olsén toteaa.

Norwegian lentää päivittäin moniin suosittuihin kohteisiin. Yhtiön sujuvaan kenttäpalveluun kuuluvat muun muassa Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöselvitysautomaatit ja itsepalvelun vastaanottotiskit matkatavaroiden luovutukseen. Myös koneiden purkamis- ja lastaamisaikoja on nopeutettu ja esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla pääsee lähtöportille matkustajasiltoja pitkin koneen takaosasta.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Communications Manager, puhelin +46 709 89 05 18
Petteri Olsén, myyntipäällikkö, puhelin +46 735 22 22 12


Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 417 reittiä 126 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, USAssa ja Thaimaassa. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla, joka työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegianin laivastossa on 96 lentokonetta, jotka ovat keskimäärin noin 4,8 vuotta vanhoja. Yhtiö ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Vuonna 2013 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja se on listattu Oslon pörssissä.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa