Ohita
Norwegian juhlii 20-vuotisjuhlaansa ja yli 300 miljoonaa matkustajaa

Tiedote -

Norwegian juhlii 20-vuotisjuhlaansa ja yli 300 miljoonaa matkustajaa

Norwegian juhlii tänään 20-vuotisjuhlaansa, kun yhtiön ensimmäisestä lennosta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Yli 300 miljoonaa matkustajaa on matkustanut Norwegianilla vuoden 2002 jälkeen.

Syyskuun 1. päivä klo 14.00 vuonna 2002 kaikkien aikojen ensimmäinen Norwegianin Boeing 737 -lento nousi ilmaan Oslosta Bergeniin. Se oli alku uuden lentoyhtiön syntymiseksi. Viimeisen 20 vuoden aikana Norwegian on toivottanut yli 300 miljoonaa matkustajaa tervetulleeksi lennoilleen. Yksin Oslo-Bergen-lennoilla lentoyhtiö on kuljettanut 15 miljoonaa matkustajaa.

Norwegian on nykyisin Norjan suurin lentoyhtiö, jolla on 4 000 työntekijää. Pohjoismaat ovat Norwegian päämarkkina, josta lentoyhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Eurooppaan. Vuonna 2002 Norwegian liikennöi neljää kotimaan lentoa Norjassa, kun kesäkaudella 2022 yhtiö liikennöi 280 reittiä 108 kohteeseen Pohjoismaissa ja Euroopassa.

– Norwegianin kehitys viimeisen 20 vuoden aikana ei olisi ollut mahdollista ilman matkustajiamme ja tavoitteemme – tarjota edullisia lentoja kaikille – on vastaanotettu hyvin ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaikki ilmailualalla eivät olleet tyytyväisiä uudesta kilpailusta, mutta siitä lähtien lentojen hinnat ovat laskeneet ja Norwegian on tehnyt matkustamisen mahdolliseksi laajemmalle joukolle ihmisiä. Haluan kiittää matkustajiamme ja työntekijöitämme, jotka ovat tehneet Norwegianista 20-vuotiaan, jolla on valoisa tulevaisuus edessään, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Vuonna 2002 Norwegian liikennöi seitsemää lentokonetta ja yhtiöllä oli noin 300 työntekijää. Seuraavana vuonna, joka oli ensimmäinen täysi toimintavuosi, yli 1,2 miljoonaa matkustajaa matkusti Norwegianilla. Vertailun vuoksi yksin vuoden 2022 heinäkuussa yhtiö kuljetti 2,2 miljoonaa matkustajaa.

Yhtiön 20-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin Oslon lentokentällä juhlalennolla Bergeniin tasan 20 vuotta Norwegianin ensimmäisen lennon jälkeen. Norwegianin perustaja Bjørn Kjos, valtiosihteeri Jacob Bjelland Norjan liikenneministeriöstä ja lentoasemaoperaattori Avinorin toimitusjohtaja Abraham Foss olivat mukana juhlallisuuksissa.Aiheet

Kategoriat


Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Niistä päivistä lähtien meidän missiomme on ollut tarjota kohtuuhintaisia matkoja kaikille ja mahdollistaa viisaat valinnat, eli hyvän rahanvastineen sekä runsaan valinnanvaran. Norwegian operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä tärkeimpiin Euroopan kohteisiin – tarjoten erinomaista laatua kohtuuhinnoilla.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Skytrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Lisäksi yhtiön kanta-asiakasohjelma, Norwegian Reward, on valittu Freddie Awardsissa parhaaksi kanta-asiakasohjelmaksi Euroopassa/Afrikassa neljänä vuotena peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden