Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian julkistaa ensimmäiset espanjalaissankarinsa

Lehdistötiedote   •   Marras 16, 2015 12:10 EET

Norwegian on kasvanut voimakkaasti Espanjassa ja saa nyt ensimmäiset espanjalaiset sankarit koristamaan koneidensa pyrstöjä. Norwegianin koneiden uudet espanjalaissankarit ovat löytöretkeilijät ja merenkulkijat Kristoffer Kolumbus ja Juan Sebastián Elcano. Koneiden tukikohta tulee talvikaudella olemaan Karibialla.

Norwegian toivottaa tänään tervetulleiksi uudet sankarinsa. Ensimmäiset espanjalaiset sankarit ovat yksi osoitus yhtiön voimakkaasta kansainvälisestä kasvusta.

– Olen erittäin iloinen toivottaessani tervetulleiksi kolme uutta sankariamme. Norwegian kasvaa vauhdilla Espanjan markkinoilla ja myös maan sisäisillä lennoilla. Siksi on luontevaa, että saamme ensimmäiset espanjalaissankarit koristamaan pyrstöjämme, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Thomas Ramdahl.

Norwegianin koneiden pyrstöjä koristavat sankarit ovat henkilöitä, jotka ovat haastaneet normeja ja inspiroineet muita. Esimerkkejä Norwegianin sankareista ovat norjalainen tutkimusmatkailija Roald Amundsen, ruotsalainen näyttelijä Greta Garbo, tanskalainen kirjailija Karen Blixen sekä suomalainen kirjailija ja yhteiskunta-aktivisti Minna Canth.

Kristoffer Kolumbus tunnetaan siitä, että hän saapui Amerikkaan vuonna 1492 etsiessään läntistä meritietä Euroopasta Intiaan. Kolumbus ei ollut ensimmäinen eurooppalainen, joka ylitti Atlantin ja palasi Eurooppaan, mutta hänen matkoillaan oli suuri merkitys eurooppalaisten Amerikan kolonisaatiolle. Kolumbus oli myös ensimmäinen eurooppalainen, joka rantautui sekä Guadeloupelle että Martiniquelle, missä uusilla sankareilla koristettujen koneiden tukikohdat tulevat olemaan.

Juan Sebastián Elcano oli mukana portugalilaisen löytöretkeilijä ja merenkulkija Fernão de Magalhãesin miehistössä, joka kiersi ensimmäisenä maailmassa maapallon ympäri. Vuonna 1519 matkaan lähteneessä miehistössä oli alun perin 241 jäsentä, mutta vain 17 palasi takaisin Espanjaan kolme vuotta myöhemmin. Kun Magalhães menehtyi Filippiineillä, otti Elcano komennon ja ohjasi miehistön matkan määränpäähän Maustesaarille (Molukeille).

Kahden espanjalaisen sankarin lisäksi tulee myös tanskalainen keksijä Jacob Ellehammer koristamaan uutena sankarina Norwegianin koneen pyrstöä.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
Tarja Valde-Brown, puhelin 040 545 6163

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Lähes 24 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 5 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vain neljä vuotta. Norwegian on kolmena vuonna peräkkäin; vuosina 2013, 2014 ja 2015 palkittu Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Vuonna 2015 Norwegian valittiin myös ensimmäistä kertaa maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus. Vuonna 2014 Norwegian voitti myös kolme arvovaltaista Passenger Choice Awards -palkintoa – Best Airline in Europe, Best Inflight Connectivity & Communications ja Best Single Achievement in Passenger Experience, joka tuli tunnustuksena yhtiön 787 Dreamlinerien liikkuvasta kartasta. Lisäksi AirlineRatings.com palkitsi Norwegianin viime vuonna toisena peräkkäisenä vuotena Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa