Ohita
Norwegian julkistaa sopimuksen Widerøen ostosta

Tiedote -

Norwegian julkistaa sopimuksen Widerøen ostosta

Norwegian on tehnyt WF Holding AS:n kanssa sopimuksen Norjan suurimman alueellisen lentoyhtiön, Widerøen ostosta. Sopimus tarjoaa asiakkaille laajemman reittiverkoston ja enemmän valinnanmahdollisuuksia. Se edistää myös paikallisten työpaikkojen turvaamista Norjassa. Widerøe jatkaa erillisenä yhtiönä omalla brändillään, organisaatiollaan ja pääkonttorillaan Bodøssa Pohjois-Norjassa.

Widerøen laajan alueellisen reittiverkoston linkittäminen Norwegianin Norjan sisäisiin ja kansainvälisiin reitteihin varmistaa asiakkaille paremmat yhteydet ja saumattomamman matkustuskokemuksen. Widerøe liikennöi yli 40 pienellä ja keskisuurella lentoasemalla eri puolilla Norjaa sekä lisäksi muutamalla suuremmalla lentoasemalla Euroopassa. Norwegian liikennöi yli 300 reittiä 114 kohteessa Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Toisiaan täydentävät yhtiöt

– Tämä on merkkipaalu norjalaisen ilmailun historiassa. Olemme kaksi norjalaista lentoyhtiötä, jotka ovat toimineet rinta rinnan monia vuosia. Yhdessä tunnemme ilmailualan markkinat erittäin hyvin. Luomme nyt aiempaakin paremman ja kattavamman tarjonnan kaikille asiakkaille. Odotamme innolla, että voimme tarjota saumatonta matkustamista koko reittiverkostossamme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Kahdella lentoyhtiöllä on vain vähän päällekkäisiä reittejä ja yhtiöt täydentävät toisiaan hyvin. Norjassa yhteensä 107 reitistä, joista Widerøe operoi 85 ja Norwegian 22 reittiä, vain viisi on päällekkäisiä ja ne voidaan kaikki lentää tavallisella suihkukoneella.

Norjan ilmailuhistoria

Widerøe on vanhin ilmailukonserni Norjassa. Lentoyhtiön pääkonttori on Bodøssa ja yhtiöllä on hallinnollinen toimipiste Oslossa. Widerøen laivastossa on lähes 50 lentokonetta ja yhtiön markkinaosuus kotimaan lennoilla Norjassa on noin 20 prosenttia matkustajamäärillä mitattuna.

– Widerøella on lähes 90-vuotinen historia ja olemme hyvin toimivan alueellisen reittiverkoston takaaja Norjassa. Vaikka meillä on vankka jalansija Norjassa, olemme pienempi toimija kansainvälisesti. Lentoliikenteen erityisen korkea verotaso Norjassa yhdistettynä ankaraan kansainväliseen kilpailuun tekee pienemmän alueellisen lentoyhtiön selviytymisestä vaikeaa ilman vahvaa kumppania. Olemmekin erittäin iloisia, että voimme yhdistää voimamme Norwegianin kanssa ja saamme teollisen omistajan, joka pyrkii kehittämään yhtiöitä. Olemme vakuuttuneita siitä, että tämä on paras ratkaisu Widerøelle, työntekijöillemme ja asiakkaillemme, sanoo Widerøen konsernijohtaja Stein Nilsen.

– Sopimus turvaa aiempaa paremmin tarjonnan matkustajille Norjassa. Se edistää tehokkaampia toimintoja, jotka luovat pohjan vahvalle, paikallisesti työllistävälle ja hyvät työehdot tarjoavalle norjalaiselle ilmailuteollisuudelle. Tämä avaa uusia yhteistyömahdollisuuksia matkailualalla Norjassa matkailun edistämiseksi ympäri maata. Varmistamme, että kaikki matkustajamme hyötyvät laajasta tarjonnastamme, mukaan lukien houkuttelevasta Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelmastamme, jatkaa Karlsen.

Molemmat yhtiöt säilyttävät tukikohtansa ja nykyiset pääkonttorinsa Norjassa. Työntekijät jatkavat nykyisissä yhtiöissään voimassa olevien työehtosopimusten mukaisesti. Widerøe jatkaa olemassa olevien sopimusten ylläpitoa muiden lentoyhtiöiden kanssa.

Widerøen osakkeista sovittu kauppahinta on 1 125 miljoonan Norjan kruunua. Lopullinen kauppahinta määräytyy tietyin ehdoin ja siihen vaikuttaa muun muassa Widerøen kannattavuus vuonna 2023. Lisätietoja kaupan taloudellisista yksityiskohdista löytyy pörssitiedotteesta.

Widerøe on Norjan vanhin ilmailualan konserni, jolla on yli 3 500 työntekijää. Konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Widerøe`s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Zero AS, Widerøe Property AS ja Widerøe Asset AS.

Widerøen lennoilla on hyvin tärkeä merkitys Norjassa alueellisesti taloudelle, terveydenhuollolle, koulutukselle, matkailulle ja kulttuurille, ja yhtiö operoi alueellisen julkisen palvelun tarjoajana. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja yli 40 lentoasemalla Norjassa ja Widerøe Technical Servicesillä on teknisiä tukikohtia ja palveluja viidessä eri paikassa eri puolilla Norjaa.

Widerøe Group on WF Holdingin omistuksessa. Flyco omistaa yhtiöstä 66 prosentin osuuden ja Fjord1 34 prosentin osuuden.

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden