Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian kasvattaa kaukolentolaivastoaan kahdella uudella Dreamlinerilla

Lehdistötiedote   •   Maalis 22, 2016 09:01 EET

Norwegian on allekirjoittanut sopimuksen, jonka mukaan se vuokraa kaksi uutta Boeing 787-9 Dreamlineria. Tämä mahdollistaa aiempaa useampien kaukoreittien avaamisen. Molempien koneiden toimitus on vuonna 2018. Uuden sopimuksen myötä Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 40 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä.

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan. Yhtiö on allekirjoittanut AerCapin kanssa vuokrasopimuksen kahdesta uudesta Boeing 787-9 Dreamlinerista. Molempien uusien Dreamlinereiden on määrä olla käytössä vuonna 2018.

– Jotta voimme tarjota asiakkaillemme uusia reittejä ja parantaa entisestään kaukolentotoimintamme kilpailukykyä, tarvitsemme lisää uusia, polttoainetehokkaita lentokoneita. Kaukolentotoimintamme on ratkaisevaa yhtiön globaalin kasvun ja uusien työpaikkojen luomisen varmistamiseksi. Dreamliner on fantastinen lentokone, jossa on korkea matkustusmukavuus, pitkä kantama, alhainen polttoaineen kulutus sekä aiempaa alhaisemmat päästöt, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Noin kolmen viimeisen vuoden ajan Norwegianin mannertenvälisten lentojen käyttöaste on ollut keskimäärin yli 90 prosenttia. Korkea käyttöaste osoittaa, että kiinnostus edullisille lentolipuille Euroopan ja Yhdysvaltojen sekä Euroopan ja Aasian välillä on suuri.

Norwegianilla on tällä hetkellä laivastossaan kahdeksan 787-8 Dreamlineria ja yksi 787-9 Dreamliner. Norwegianin kaukolentolaivastossa tulee olemaan 40 Dreamlineria vuoteen 2020 mennessä. Vuonna 2015 International Council on Clean Transportation listasi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Yhteystiedot:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegianin Ruotsin ja Suomen viestintäpäällikkö, puhelin +46 70 989 0518
Median yhteyshenkilö Suomessa: Tarja Valde-Brown, puhelin 040 545 6163

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja seitsemänneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vajaa neljä vuotta.

Norwegian on palkittu kolmena edeltävänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Viime vuonna Norwegian palkittiin myös maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa