Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian laajentaa Suomessa: 100 lentoa viikossa lisää

Lehdistötiedote   •   Loka 05, 2010 09:30 EEST

Lentoyhtiö Norwegian avaa solmukohdan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Samanaikaisesti Norwegian avaa Suomessa kaksi uutta kotimaanreittiä ja lisää Helsinki-Vantaalta lähtevien kansainvälisten lentoreittien määrän kahdesta yhteentoista. Helsinkiin sijoitetaan kolme upouutta Boeing 737-800 lentokonetta.

"Olemme erittäin iloisia voidessamme ilmoittaa lisäävämme toimintaamme Suomessa. Avaamme solmukohdan Helsinkiin ja sijoitamme sinne kolme konettamme. Aloitimme Suomen markkinoilla huhtikuussa. Viidessä kuukaudessa Helsinki-Oslo ja Helsinki-Tukholma -reittimme ovat osoittautuneet suuriksi menestyksiksi. Uskomme, että sekä suomalaiset liike- että lomamatkustajat ovat valmiit vastaanottamaan lisää hintoja, joihin kaikilla on varaa", sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost-lentoyhtiö. Se lentää yhteensä 238 reittiä 93 kohteeseen.

Kaksi kotimaan kohdetta
Aloittamalla Suomen sisäiset lennot, Norwegian vahvistaa asemaansa pohjoismaisilla lentoyhtiömarkkinoilla. Yhtiöllä on ollut kotimaan toimintaa Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Uudet Suomen reitit ovat Helsinki-Oulu ja Helsinki-Rovaniemi. Helsinki-Oulu reitillä lennetään neljästi päivässä ja Helsinki-Rovaniemi kerran päivässä. Ensimmäiset lennot lennetään 31. maaliskuuta 2011.

11 kansainvälistä kohdetta
Norwegian on lentänyt huhtikuusta 2010 alkaen useita päivittäisiä lentoja Helsingin ja Tukholman ja Helsingin ja Oslon välillä. Keväällä 2011 Norwegian aloittaa 9 uutta kansainvälistä kohdetta suoraan Helsinki-Vantaan lentokentältä: Kööpenhamina, Malaga, Nizza, Kreeta (Hania), Rooma, Barcelona, Lontoo (Gatwick), Split ja Alicante.

Lippujen myynti aloitetaan keskiviikkona 6. lokakuuta klo 14.00. Kotimaanmatkojen sekä tyypillisten liikematka- ja kaupunkilomakohteiden hinnat alkavat 29 eurosta ja pidempien Etelä-Euroopan reittien 59 eurosta. Kotimaankohteiden lennot alkavat 31.3.2011 ja kansainväliset lennot toukokuun ensimmäisen puoliskon aikana.

Lisätietoja:
Daniel Skjeldam, Chief Commercial Officer, tel. +47 907 42 073
Åsa Larsson, Communications Manager, tel. +46 73 522 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 220 reittiä 95 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2009 Norwegian kuljetti lähes 11 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 1600 ja konekanta koostuu 46 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 70 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Liitetiedostot

PDF-tiedosto