Ohita
Norwegian lanseeraa kolme reittiä Pariisista Yhdysvaltoihin

Lehdistötiedote -

Norwegian lanseeraa kolme reittiä Pariisista Yhdysvaltoihin

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan ja lanseeraa uusia kaukoreittejä samassa tahdissa, kun upouusia 787 Dreamlinereita otetaan käyttöön. Yhtiön kautta aikojen ensimmäiset suorat lennot Pariisista Yhdysvaltoihin alkavat suorilla lennoilla Charles De Gaullen kentältä New Yorkiin, Los Angelesiin ja Fort Lauderdaleen. Ensimmäinen lento lähtee 29. heinäkuuta.

Norwegian tulee liikennöimään neljällä lähdöllä viikossa Pariisista (CDG) New Yorkiin (JFK), kahdella viikoittaisella lähdöllä Los Angelesiin (LAX) ja yhdellä viikoittaisella lähdöllä Fort Lauderdaleen (FLL). Samalla Norwegian alkaa ensimmäisen kerran liikennöidä Charles De Gaullen lentokentältä. Yhtiö liikennöi tällä hetkellä Pariisin ulkopuolella olevalta Orlyn kentältä useisiin kaupunkeihin Pohjoismaissa.

Norwegian käynnisti kaukolentotoiminnan vajaa kolme vuotta sitten ja tänä päivänä yhtiö tarjoaa 38 suoraa lentoa Yhdysvalloista Eurooppaan – enemmän kuin mikään muu eurooppalainen lentoyhtiö.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota Pariisista Yhdysvaltoihin matkustaville edullisia lentolippuja täysin uusilla Dreamlinereilla. Lähes 30 prosenttia kaikista Norwegianilla Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä matkustavista matkustajista on amerikkalaisia. Olemme innoissamme, että voimme tarjota amerikkalaisille matkustajille entistäkin laajemman valikoiman kohteita Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä. Kiinnostus edullisia lentoja kohtaan Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä on suurta. Lupaamme, että uusia reittejä useisiin jännittäviin kohteisiin tulee lisää, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

Kaikki Pariisin ja Yhdysvaltojen väliset lennot lennetään Boeing 787 Dreamlinereilla, joka on yksi kaikkein ympäristöystävällisimmistä markkinoilla olevista lentokonetyypeistä. Viime vuonna International Council on Clean Transportation nimesi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on tällä hetkellä 3,6 vuotta, mikä tekee siitä yhden vihreimmistä maailmassa.

Kevään 2016 aikana lanseerattavia muita uusia reittejä ovat: Oslo – Boston, Kööpenhamina – Boston, Lontoo – Boston ja Lontoo – San Francisco. Lisätietoja www.norwegian.com.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
Tarja Valde-Brown, median yhteyshenkilö Suomessa, puhelin 040 545 6163

Aiheet

Tunnisteet


Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja seitsemänneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vajaa neljä vuotta.

Norwegian on palkittu kolmena edeltävänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Viime vuonna Norwegian palkittiin myös maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa

Yhteyshenkilö/-t

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Lehdistön yhteyshenkilö Informationschef / Communications Manager +46 709 89 05 18
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600