Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian lanseeraa suorat lennot Italian ja Yhdysvaltojen välillä

Lehdistötiedote   •   Touko 31, 2017 13:53 EEST

Norwegianin kohteet Yhdysvalloissa, toukokuu 2017

Norwegianin kansainväliset panostukset jatkuvat ja yhtiö lanseeraa uusia suoria reittejä Rooman ja kolmen amerikkalaisen suurkaupungin välillä. Lanseerauksen yhteydessä yhtiö perustaa tukikohdan Roomaan uudelle kaukolentotoiminnalleen.

Norwegian lanseeraa tänään uusia kaukoreittejä Roomasta kolmeen kohteeseen Yhdysvalloissa: New York (Newark), Los Angeles (LAX) ja San Francisco (Oakland). Uudet reitit käynnistyvät marraskuussa 2017.

– Suorien reittien lanseeraus Italian ja Yhdysvaltojen välillä on uusi merkkipaalu Norwegianille. Rooma on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista ja haluttu matkakohde monille amerikkalaisille. Samalla tämä on hieno mahdollisuus italialaisille lentää edullisesti Yhdysvaltoihin mukavilla ja upouusilla lentokoneillamme. Yhä useammat reitit mannerten välillä luovat lisäarvoa ja uusia työpaikkoja sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Lokaalista globaaliksi yhtiöksi
Norwegian käynnisti kaukolentototoiminnan vuonna 2013 suorilla lennoilla Tukholman ja New Yorkin sekä Oslon ja New Yorkin välillä. Norwegianin mannertenväliset reitit ovat lisääntyneet sitä mukaa, kun yhtiö on vastaanottanut uusia Boeing 787 Dreamlinereita. Yhtiön kansainvälistymisstrategia on nyt toteutumassa. Vuonna 2014 Norwegian aloitti lennot Lontoon ja Yhdysvaltojen välillä ja vuonna 2015 Pariisin ja Yhdysvaltojen välillä. Tämän vuoden kesäkuussa yhtiö aloittaa suorat lennot Barcelonan ja Yhdysvaltojen välillä. Lisäksi aiemmin tänä vuonna yhtiö julkisti suorat lennot Lontoon ja Singaporen samoin kuin Lontoon ja Denverin sekä Lontoon ja Seattlen välillä. Norwegian tarjoaa tällä hetkellä enemmän reittejä Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä kuin mikään muu eurooppalainen lentoyhtiö.

Norwegian avaa tukikohdan Roomaan
Norwegianilla on tällä hetkellä kaukolentotukikohta New Yorkissa, Fort Lauderdalessa, Lontoossa, Bangkokissa ja Barcelonassa. Vuoden loppua kohti yhtiöllä tulee olemaan lähes 1 000 työntekijää Yhdysvalloissa. Norwegianilla on enemmän työntekijöitä Yhdysvalloissa kuin millään muulla ei-amerikkalaisella lentoyhtiöllä. Norwegian lentää tällä hetkellä 11 kohteeseen Yhdysvalloissa: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle ja Denver.

Media yhteyshenkilöt:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18
Tarja Valde-Brown, median yhteyshenkilö Suomessa, puhelin 040 545 6163

Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla on noin 7 000 työntekijää. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 130 lentokonetta, jotka kuljettavat noin 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Norwegianilla on yksi maailman nuorimmista lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian nimettiin vuonna 2015 lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin ja ympäristöystävällisimmin Atlantin yli: The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Sekä vuonna 2015 että vuonna 2016 matkustajat valitsivat Norwegianin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä. Lisäksi Norwegianin on valittu viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi Sky Trax -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.