Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian laskeutui ensimmäisen kerran Etelä-Amerikkaan – yhtiö sai lämpimän vastaanoton Argentiinan viranomaisilta

Lehdistötiedote   •   Helmi 15, 2018 19:07 EET

Toisena vasemmalta: lentoaseman johtaja Martin Eurnekian, liikenneministeri Guillermo Dietrich, turistiministeri Gustavo Santos, Ison-Britannian Argentiinan suurlähettiläs Mark Kent, NAA:n toimitusjohtaja Ole Christian Melhus ja Ricardo Clarke

Norwegian juhli tänään kaikkien aikojen ensimmäistä lentoaan Etelä-Amerikkaan, kun yhtiön lento Argentiinan pääkaupunkiin Buenos Airesiin laskeutui. Samalla Norwegian aloitti kokonaan uuden luvun jatkuvassa kansainvälisessä kasvussaan. Myös Helsinki-Vantaalta lähtevät matkustajat voivat nyt lentää Norwegianin lennoilla hyvillä vaihtoyhteyksillä Lontoon Gatwickin kautta Buenos Airesiin.

Argentiinan liikenneministeri ja turistiministeri toivottivat Norwegianin ensimmäisen lennon tervetulleeksi Argentiinaan, kun se laskeutui Buenos Airesiin tänä aamuna Suomen aikaa.

- Tämä on uusi merkkipaalu Norwegianille. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt tarjota matkustajillemme kokonaan uuden maanosan ja toivottaa heidät tervetulleiksi lennoillemme mukavilla, nykyaikaisilla ja aiempaa ympäristöystävällisemmillä lentokoneilla ihastuttavaan Buenos Airesiin. Tämä on vasta alku suunnitelmillemme Argentiinassa ja Etelä-Amerikassa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Uusi reitti
Uusi Lontoon Gatwickin ja Buenos Airesin välinen reitti, joka käynnistyi 14. helmikuuta, lennetään yhtiön 787 Dreamliner -koneilla. Reitti liikennöidään neljä kertaa viikossa ja sille on hyvät vaihtoyhteydet myös Helsinki-Vantaalta lähtevillä Norwegianin lennoilla. Norwegianin reitti on ainoa suora reittilento Lontoon Gatwickin ja Buenos Airesin välillä.

Norwegian Argentiinassa
Norwegianin kokonaan omistama tytäryhtiö Norwegian Air Argentina (NAA) sai tammikuussa lentotoimiluvan (AOC) Argentiinan viranomaisilta. NAA on tällä hetkellä perustamassa hallintoaan ja lainsäädännön vaatimusten mukaisia toimintojaan Buenos Airesiin. Yhtiö käynnistää lentotoiminnan Argentiinan viranomaisten alaisuudessa vuoden 2018 aikana. Norwegian suunnittelee Argentiinassa merkittävää toimintaa, johon kuuluvat sekä maan sisäiset että ulkomaan reitit.

Norwegianin kaukolentoreitit
Norwegianilla on tällä hetkellä noin 60 kaukoreittiä Yhdysvaltojen ja Euroopan sekä Euroopan ja Aasian välillä. Yhtiö liikennöi reittejä yhdellä maailman polttoainetehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on 3,6 vuotta. Lisätietoja Norwegianin reiteistä löydät täältä: www.norwegian.com.

Yhteystiedot medialle:
Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, puhelin +46 709 89 05 18
Median yhteyshenkilö Suomessa Tarja Valde-Brown, puhelin 040 545 6163

Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaan matkustajaa. Yhtiö tarjoaa tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Singaporessa, Argentiinassa, Karibialla ja Yhdysvalloissa. Norwegianin laivastossa on noin 150 lentokonetta, joiden keski-ikä on noin 3,6 vuotta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja ”vihreimmistä”. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin. Norwegian on valittu kolmena viime vuonna peräkkäin maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä ja viitenä viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 000 henkilöä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.