Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian lennättää valtion henkilöstöä

Lehdistötiedote   •   Tammi 24, 2013 08:49 EET

Norwegian voitti useita reittitilauksia valtion yhteishankintayksikkö Hansel Oy:n järjestämässä kilpailutuksessa.  Valtio valitsi Norwegianin ykkösmatkatoimittajakseen Helsingistä lähteville ja sinne palaaville Kööpenhaminan, Oslon ja Rovaniemen lennoille.

– Olemme erittäin iloisia uudesta sopimuksesta. Tehokkaalla toiminnallamme autamme valtiota säästämään matkakuluissa. Norwegianin etuja ovat uusi ja ympäristöystävällinen kalusto, edulliset hinnat, paikkansa pitävät aikataulut sekä työnsä takia matkustaville tärkeä lennonaikainen nettiyhteys, sanoo Norwegianin Suomen myyntipäällikkö Petteri Olsén.

Puitesopimus on Norwegianille Suomessa päänavaus valtionhallinnon suuntaan. Kriteereinä valinnassa olivat mm. hinta ja reittien sekä aikataulujen kattavuus.

– Olemme ylpeitä siitä, että myös julkishallinnon asiakkaat luottavat Norwegianiin. Pyrimme kehittämään palvelujamme jatkuvasti asiakaskunnan tarpeiden mukaan. Sekä vapaa-ajan matkustajat että työnsä vuoksi lentävät arvostavat sitä, että matkajärjestelyt ja kenttärutiinit sujuvat mahdollisimman nopeasti, Olsén toteaa.

Sopimuskausi on kaksi vuotta. Vuoden 2013 alusta voimaan tulleiden puitesopimusten muut toimittajat ovat Finnair Oyj, FlyBe Finland Oy ja Scandinavian Airlines.

Norwegian onkin viime aikoina uudistanut kenttätoimintojaan. Se aloitti hiljattain ensimmäisenä lentoyhtiönä Helsinki-Vantaan lentoaseman kahdella vastaanottotiskillään itsepalvelun matkatavaroiden luovutuksessa. Yhtiö on myös onnistunut puolittamaan koneidensa purkamis- ja lastaamisaikoja: Helsinki-Vantaan ja Oulun lentoasemilla pääsee lähtöportille matkustajasiltojen päähän tulevien koneiden takaosasta.

Lisätietoja:
Åsa Larsson, viestintäpäällikkö, gsm: +46 735 22 22 42

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 296 reittiä 114 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2011 Norwegian kuljetti lähes 16 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 64 lentokoneesta. Norweginilla on 277 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.