Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian lentää tänään täyden koneen hätäaputarvikkeita Afrikkaan

Lehdistötiedote   •   Loka 28, 2014 13:57 EET

Norwegianin lentokone vie tänään täyden koneellisen hätäaputarvikkeita Keski-Afrikan tasavaltaan. Elintärkeä kuljetusapu on osa UNICEFin ja Norwegianin yhteistyötä. Yli kymmenen kuukautta lapset ja perheet Banguissa Keski-Afrikan tasavallassa ovat eläneet avuttomina raa’an sodan uhreina.

Norwegian on lahjoittanut lentokoneen ja miehistön kuljettamaan hätäaputarvikkeita, kuten lääkkeitä ja muita elintärkeitä tarvikkeita Keski-Afrikan tasavaltaan. Tämän lisäksi Norwegian on lahjoittanut 500 000 Norjan kruunua kampanjaan, jonka tavoitteena on kerätä yhteensä kolme miljoonaa Norjan kruunua. Tällä summalla on hankittu lisää avustustarvikkeita, jotta kaikki koneessa oleva tila täytetään elintärkeillä avustustarvikkeilla.

“Täytä kone” -kampanja on ollut käynnissä elokuusta lähtien. Kampanjan tuloksena varoja on kerätty niin paljon, että koneen rahtitilat, matkatavaralokerot koneen sisällä ja kaikki istuimet on täytetty lääkkeillä ja muilla välttämättömillä avustustarvikkeilla.

Norwegianin lento lähtee tänään Oslosta Kööpenhaminaan, jossa koneeseen lastataan hätäaputarvikkeita UNICEFin varastosta. Tämän jälkeen kone suuntaa Banguin lentokentälle Keski-Afrikan tasavaltaan. UNICEF ja Norwegian ovat tehneet yhteistyötä useita vuosia ja ovat yhdessä päättäneet nostaa esille yhden maailman unohdetuista kriiseistä, josta 2,3 miljoonaa lasta kärsii. Miljoona ihmistä on pakotettu muuttamaan sodan repimässä maassa ja heillä on pulaa perustarvikkeista hengissä selviämiseksi. Väkivalta maassa on mieletöntä, eivätkä lapset säästy siltä. Norwegian ja UNICEF ovat tehneet yhteistyötä varainkeruuhankkeessa, jossa ovat olleet mukana myös monet Norwegianin matkustajat.

- Haluan kiittää matkustajiamme ja työtovereitani Norwegianilla siitä, että he ovat auttaneet Keski-Afrikan tasavallan lapsia lahjoittamalla rahaa UNICEFin tärkeään työhön ja yhteiseen ”Täytä kone” -projektiimme. UNICEFin ja Norwegianin yhteinen tavoite on täyttää lentokoneemme mahdollisimman täyteen elintärkeitä tarvikkeita, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos

- Haluan kiittää Norwegiania ja sen matkustajia, jotka ovat auttaneet meitä täyttämään lentokoneen hätäavulla, joka pelastaa ihmishenkiä. Tämä tärkeä kuljetus mahdollistaa sen, että voimme tarjota apua yhä useammalle lapselle sekä voimme auttaa heitä selviytymään ja saamaan arvokkaan elämän takaisin, sanoo UNICEFin Norjan pääsihteeri Bernt G. Apeland, joka vieraili maassa aikaisemmin tänä vuonna ja on omin silmin nähnyt kurjuuden paikan päällä.

UNICEFilla on toimintaa yli 190 maassa ympäri maailmaa ja järjestö on vahvasti läsnä myös Keski-Afrikan tasavallassa. Maailman suurin lastenjärjestö koordinoi terveyteen, puhtaaseen veteen ja kouluihin liittyvää hätäapua, ja on avaintoimija myös lapsisotilaiden vapauttamisessa sekä lastensuojelussa laajemmin. UNICEF on vedonnut maailman yhteisöihin, että se osallistuu Keski-Afrikan tasavallan auttamiseen 500 miljoonalla Norjan kruunulla, mistä on tähän mennessä saavutettu 37 prosenttia.

Norwegian ja UNICEF ovat olleet yhteistyökumppaneita vuodesta 2007 lähtien. Norwegian tukee UNICEFiä kampanjoilla ja matkatuella. Norwegianin työntekijät tukevat UNICEFia lahjoittamalla vuosittaiset joululahjansa UNICEFille. Vuonna 2013 Norwegian lahjoitti yhden Norjan kruunun jokaisesta lentomatkan aikana myydystä vesipullosta UNICEFin tärkeään työhön. Norwegianin Fornebussa 1. syyskuuta 2012 järjestetyn 10-vuotisjuhlakonsertin tuotot lahjoitettiin myös UNICEFille. 

Osallistuminen “Täytä kone” -kampanjaan on edelleen mahdollista. Klikkaa linkkiä ja osallistu kampanjaan. Voit seurata lennon kulkua Norwegianin ja UNICEFin Facebook-sivuilta tällä viikolla.

Lisätietoja:
Norwegian:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, puhelin +46 709 89 05 18
UNICEF: Truls Brekke, puhelin +47 951 07 878


Norwegian on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö. Yhtiö operoi 416 reittiä 126 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, USAssa ja Thaimaassa. Yli 20 miljoonaa matkustajaa lentää vuosittain Norwegianilla, joka työllistää noin 4 500 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on 4,8 vuotta. Vuonna 2013 ja 2014 Norwegian palkittiin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -palkinnolla. Norwegian on perustettu vuonna 1993 ja se on listattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien.

Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com
Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa