Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian liittyy uuteen eurooppalaiseen lentoyhtiöiden järjestöön

Lehdistötiedote   •   Helmi 25, 2016 15:10 EET

Norwegian on liittynyt hiljattain perustettuun eurooppalaiseen lentoyhtiöiden etuja ajavaan järjestöön, Airlines for Europeen (A4E). ­Järjestön tavoitteena on edistää asioita, joilla parannetaan lentoyhtiöiden kilpailukykyä.

– Olemme aina pitäneet kilpailua hyvänä, koska se tarkoittaa edullisempia hintoja ja enemmän valinnanmahdollisuuksia asiakkaille. Liittymisemme Airlines for Europeen on tärkeä asia, koska järjestö yhdistää maista ja yhtiöistä riippumatta toimialan yhteiset haasteet, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Tammikuussa Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group ja Ryanair muodostivat Airlines for Europe -järjestön. Sen tarkoituksena on edistää asioita, jotka lisäävät lentoyhtiöiden kilpailukykyä ja johtavat halvempiin lentolippuihin ja lisääntyviin valinnanmahdollisuuksiin matkustajille. Norwegian on viimeisin lentoyhtiö, joka on liittynyt Airlines for Europeen.

– Airlines for Europe edustaa kaikkien eurooppalaisten lentoyhtiöiden etuja. Jäsenmäärämme kasvaa lähikuukausina. Kamppailemme yhdessä lentoyhtiöiden kilpailukykyä parantavien asioiden puolesta. Matkustajille tämä näkyy alhaisempina hintoina ja lisääntyvänä valinnanvarana. Olen erittäin iloinen, että voin toivottaa Norwegianin mukaan A4E:hen, sanoo A4E:n toimitusjohtaja Thomas Reynaert.

Airlines for Europe

Brysselissä sijaitseva Airlines for Europe (A4E) on uusi ja suurin eurooppalainen lentoyhtiöiden järjestö. Air France-KLM, easyJet, IAG, Lufthansa Group ja Ryanair perustivat A4E:n tammikuussa 2016. Norwegianin lisäksi Finnair on hiljattain liittynyt järjestön jäseneksi.

Median yhteyshenkilöt:

Norwegian: Charlotte Holmbergh Jacobsson, viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18

Airlines for Europe: Aage Dunhaupt, puhelin  +49 172 424 0381

Norwegian Air Shuttle ASA (Norwegian) on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja seitsemänneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi 439 reittiä 132 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on vajaa neljä vuotta.

Norwegian on palkittu kolmena edeltävänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella. Viime vuonna Norwegian palkittiin myös maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa