Ohita
Norwegian mahdollistaa ilmastokompensoinnin asiakkaille ja allekirjoittaa ensimmäisenä lentoyhtiönä YK:n ilmastoaloitteen

Tiedote -

Norwegian mahdollistaa ilmastokompensoinnin asiakkaille ja allekirjoittaa ensimmäisenä lentoyhtiönä YK:n ilmastoaloitteen

Norwegian on aloittanut yhteistyön ilmastoyhtiö CHOOOSEn kanssa, jotta asiakkaiden olisi helppo hyvittää hiilijalanjälkensä, kun he ostavat Norwegianin lentoja. YK:n ilmastonsuojelun puitesopimuksen sihteeristö (UNFCCC) on tyytyväinen Norwegianin aloitteeseen.

Norwegian on iloinen, että se voi tästä päivästä lähtien tarjota asiakkailleen ilmastokompensoinnin yksinkertaisena ja integroituna osana lentovarausta.

– Norwegian on nimetty yhdeksi maailman ympäristöystävällisimmistä lentoyhtiöistä ja teemme jatkuvasti töitä vähentääksemme päästöjä uusien toimien avulla. Kun tarjoamme ilmastokompensoinnin, hinnoittelemme asiakkaiden todelliset hiilidioksidipäästöt ja teemme asiakkaillemme helpoksi myötävaikuttaa kestävämmän ilmailun puolesta, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja Geir Karlsen.

– Vaikka ilmailuteknologia kehittyy jatkuvasti ja Norwegian vähentää ympäristövaikutuksiaan koko ajan, täysin päästötön lentäminen ei ole mahdollista tänä päivänä. Tiedämme, että monet asiakkaistamme haluavat hyvittää matkastaan aiheutuvat päästöt, hän jatkaa.

Hyvä vastaanotto YK:n ilmastosihteeristöltä
Norwegian on ensimmäinen lentoyhtiö, joka on allekirjoittanut YK:n ilmastotoimien ohjelman ja sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi ennen vuotta 2050.

– Hiilidioksidin hinnoittelu tällä tavalla auttaa myös muiden toimien ja tavoitetason edistämistä kaikilla yhteiskunnan tasoilla mukaan lukien elinkeinoelämä. Olemme tyytyväisiä Norwegianin toimiin, jotka auttavat asiakkaita hyvittämään päästönsä, kun he matkustavat. Ihmisten tuominen yhteen on perustavanlaatuista maailmanlaajuiselle ymmärrykselle, taloudelle, hyvinvoinnille ja koko planeetalle. Toivotamme Norwegianin tervetulleeksi Climate Neutral Now -ohjelmaamme, sanoo UNFCCC:n Global Climate Actionin johtaja Niclas Svenningsen.

Tuki CO2-päästöjä vähentäviin energiahankkeisiin
Norwegian kehitti uudesta ominaisuudesta niin informatiivisen, yksinkertaisen ja läpinäkyvän kuin mahdollista. Kun asiakas on valinnut lentomatkan, tulee näkyviin tieto kyseisen lennon CO2-päästöistä verrattuna alan keskimääräisiin päästöihin. CO2-laskuri perustuu YK:n kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) viralliseen menetelmään, International Council of Clean Transportationin (ICCT) ja Norwegianin omiin päästötietoihin.

Asiakkaille tarjotaan yksinkertainen vaihtoehto kompensoida heidän oma hiilijalanjälkensä varauksen teon yhteydessä, kun he lentävät Norweganilla. Asiakkaat, jotka valitsevat ilmastokompensaation, voivat olla varmoja, että hyvityksellä rahoitetaan huolella valittuja maailmanlaajuisia CO2-päästöjä vähentäviä hankkeita. Hankkeet ovat YK:n ja Gold Standardin hyväksymiä. Tämä asettaa standardin ilmasto- ja kehitystoimien määrälliseksi arvioimiseksi, varmentamiseksi ja vaikutusten maksimoimiseksi. Gold Standard sisältää myös panostuksia muihin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

– Myönteisten ilmastovaikutusten lisäksi kaikki Gold Standardin hankkeet synnyttävät myös muita hyötyjä paikallisille yhteisöille, kuten uusia työpaikkoja, puhdasta energiaa ja ilman laadun parannuksia. Ilmasto-oikeudenmukaisuuteen erityistä huomiota kiinnittävät Norwegianin matkustajat voivat luottaa siihen, että heidän panostuksensa toteutuvat paljon laajempina kuin päästöhyvityksinä, sanoo Gold Standardin viestintäjohtaja Sarah Leugers.

Saumaton ratkaisu
Norwegian on valinnut yhteistyökumppanikseen norjalaisen ilmastoasioihin erikoistuneen teknologiayhtiö CHOOOSEn Oslosta. CHOOOSE on kehittänyt ratkaisun, joka integroituu saumattomasti asiakkaan matkavaraukseen ja tekee asiakkaille helpoksi tukea parhaita hiilidioksidia vähentäviä hankkeita maailmassa. Norwegianin lisäksi CHOOOSElla on laaja joukko muita yhteistyökumppaneita ja asiakkaita yli 70 maassa.

– CHOOOSE tekee yhteistyötä toimijoiden kanssa, jotka haastavat nykytilan, osoittavat sitoutumisensa päästöjen vähentämiseen ja kantavat vastuun ”elefantista huoneessa” eli myöntävät, että kaikkea hiilijalanjälkeä ei pystytä välttämään nykyteknologialla, sanoo CHOOOSEn toimitusjohtaja Andreas Slettvoll.

– CHOOOSE on saavuttanut paljon lyhyessä ajassa. Tarjoamme yhdessä parhaan ratkaisun asiakkaillemme. CHOOOSE vaikuttaa alalla, joka kehittyy nopeasti ja on ehdottoman välttämätön. CHOOOSElla on uusi ja raikas lähestymistapa ilmastotoimiin, sanoo Karlsen.

International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin maailman polttoainetehokkaimmaksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä reiteillä vuonna 2015 ja vuonna 2018. Uusien ja polttoainetehokkaiden lentokoneiden asioista Norwegian on vähentänyt matkustajakilometrikohtaisia päästöjään 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Lue lisää Norwegianin yhteistyöstä CHOOOSEn kanssa täältä: https://www.norwegian.com/fi/chooose

Lisätietoja:
Norwegian: viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
CHOOOSE: toimitusjohtaja Andreas Slettvoll, andreas.slettvoll@chooose.no

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jolla oli yli 37 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Norwegian liikennöi tällä hetkellä yli 500 reittiä yli 150 kohteessa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Etelä-Amerikassa. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin jo toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla.

Viitenä viime vuonna matkustajat ovat äänestäneet Norwegianin maailman parhaaksi halpalentoyhtiöksi kaukolennoilla arvostetussa SkyTrax World Airline Awardsissa. Tämän lisäksi SkyTrax on valinnut Norwegianin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi jo kuutena vuonna peräkkäin.

Norwegianilla on noin 11 000 työntekijää.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs +46709890518
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden