Ohita
Norwegian Boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800

Tiedote -

Norwegian on suurin lentoyhtiö Espanjan ja Pohjoismaiden välisillä lennoilla

Norwegian on 43 prosentin markkinaosuudella lentoyhtiö, joka kuljettaa eniten matkustajia Espanjan ja Pohjoismaiden välisillä lennoilla. Viimeisen vuoden aikana Norwegian on lentänyt 5,35 miljoonaa matkustajaa Pohjoismaiden ja Espanjan välillä. Tiedot selviävät Espanjan lentokenttäoperaattori AENA:n virallisista tilastoista.

Norwegian on nyt lentoyhtiö, joka kuljettaa eniten matkustajia kaikkien Pohjoismaiden ja Espanjan välillä. Norwegianin markkinaosuus Espanjan ja Pohjoismaiden välisistä lennoista on 43 prosenttia. Yhtiö kuljettaa enemmän matkustajia kuin mikään muu lentoyhtiö Espanjan ja Suomen, Espanjan ja Ruotsin, Espanjan ja Norjan, Espanjan ja Tanskan sekä Espanjan ja Islannin välillä.

– Norwegian aloitti lennot Espanjaan jo vuonna 2003 ja yhtiö on jatkuvasti vahvistanut asemaansa siellä, mitä sekä pohjoismaiset että espanjalaiset matkustajat arvostavat. Tänä kesänä tarjoamme 65 reittiä Espanjan ja Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan sekä Islannin välillä, mikä on enemmän kuin mikään muu lentoyhtiö. Seikkailunhaluiset matkustajat, jotka haluavat kokea Espanjan lomallaan enemmän kuin yhden kohteen, voivat lentää Norwegianilla myös Espanjan sisäisiä lentoja. Ne, jotka eivät ole vielä varanneet kesälomamatkaa, voivat tehdä edelleen todella hyviä lentolöytöjä Espanjaan, sanoo Norwegianin kaupallinen johtaja Helga Bollmann Leknes.

Yhteensä 65 lentoreitillä Espanjan ja Pohjoismaiden välillä Norwegian myötävaikuttaa matkailun kasvuun, uusien työpaikkojen syntyyn ja talouskasvuun sekä Pohjoismaissa että Espanjassa. Norwegian on ollut suurin lentoyhtiö Espanjan ja Norjan välillä vuodesta 2008 lähtien, Espanjan ja Tanskan välillä vuodesta 2011, Espanjan ja Ruotsin välillä vuodesta 2013 ja viime vuodesta lähtien suurin lentoyhtiö myös Espanjan ja Suomen välillä. Islanti liittyi tähän joukkoon tänä vuonna, kun Norwegianista tuli suurin lentoyhtiö myös Espanjan ja Islannin välisillä lennoilla tämän vuoden huhtikuussa.

Norwegianin lennot Suomen ja Espanjan välillä

Yhteensä lähes 800 000 matkustajaa on lentänyt Norwegianilla viimeisen 12 kuukauden aikana Espanjan ja Suomen välillä, mikä vastaa 43 prosentin markkinaosuutta myös Espanjan ja Suomen välisistä lennoista.

– Espanja on yksi suomalaisten suosikkikohteista ympäri vuoden. Norwegian haluaa tarjota jatkossakin hyviä yhteyksiä Suomen ja Espanjan välillä, sanoo Norwegianin Suomen ja Ruotsin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Norwegian lentää Helsinki-Vantaan lentoasemalta ympäri vuoden Alicanteen, Barcelonaan, Malagaan ja Palma de Mallorcalle sekä talvikaudella Las Palmasiin (Gran Canaria) ja Teneriffalle.

Oulun lentoasemalta Norwegian lentää talvikaudella Kanariansaarille Las Palmasiin (Gran Canaria) ja Teneriffalle.

Lisätietoja:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Norwegianin viestintäpäällikkö, charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tarja Valde-Brown, Norwegianin viestinnän edustaja Suomessa, tarja.valde-brown@norwegian.com

Aiheet

Kategoriat


Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian perustettiin vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloitti Boeing 737 -koneilla vuonna 2002. Siitä lähtien tavoitteemme on ollut antaa asiakkaille mahdollisuus matkustaa viisaasti tarjoamalla heille valinnanvaraa ja kohtuuhintaisia lentoja.

Norwegian on äänestetty Skytraxissä Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi kuutena vuonna peräkkäin. Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma on valittu yhdysvaltalaisessa Freddie Awardsissa Euroopan/Afrikan parhaaksi lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaksi neljänä vuonna peräkkäin. Norwegianin tuotteet, palvelut ja innovaatiot ovat voittaneet yli 55 palkintoa vuodesta 2012 lähtien.

Vuonna 2019 Norwegian oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK:n ilmasto-ohjelman. Sen mukaan yhtiö on sitoutunut tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegian tarjoaa kohtuuhintaisia lentomatkoja ja erinomaista laatua Pohjoismaissa sekä tärkeisiin Euroopan kohteisiin.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden