Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian ostaa kolme uutta Boeing Dreamlineria

Lehdistötiedote   •   Touko 26, 2011 11:00 EEST

Lentoyhtiö Norwegian on allekirjoittanut sopimuksen oikeudesta kolmen Boeing 787-8 Dreamliner -lentokoneen ostoon. Yhtiö on jo aiemmin sopinut kahden vastaavan tyyppisen koneen liisauksesta, mikä nostaa tilattujen koneiden määrän viiteen. Boeing Dreamliner on tulevaisuuden lentokone, joka tarjoaa uudenlaista matkustusmukavuutta, alhaiset käyttökustannukset ja vähäisemmät päästöt.

Norwegian on tehnyt sopimuksen, joka koskee oikeutta ostaa kolme Boeing 787-8 Dreamlineria. Kaksi näistä koneista toimitetaan vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla ja yksi vuoden 2015 alussa. Norwegian neuvottelee samaa tyyppiä olevista lisäkoneista.

- Kolmen uuden Dreamlinerin hankinta tarkoittaa, että meillä on riittävästi kapasiteettia pitkien reittilentojen toteuttamiseen. Kesään 2013 mennessä otamme käyttöön laivueen, mihin kuuluu ainakin neljä tehokkainta ja moderneinta pitkien reittilentojen konetta, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Björn Kjos.

- Dreamliner on kustannustehokkain tämän suuruusluokan konetyyppi. Sen käyttökustannukset ovat huomattavasti pienemmät verrattuna kilpaileviin konetyyppeihin, mikä mahdollistaa edulliset matkat kaukaisiin kohteisiin. Suurin edullisuuteen vaikuttava tekijä on polttoainetehokkuus, joka tekee Dreamlineristä myös ympäristön kannalta tehokkaimman vaihtoehdon. Päästöt ovat jopa 20 % pienemmät kuin vastaavissa koneissa, kertoo Kjos.

- Kuten lyhyen matkan lennoille, Norwegian haluaa tarjota edullisia hintoja myös suorille pitkänmatkan reiteille. Dreamlinerin koko sopii täydellisesti Skandinavian markkinoille. Pidemmän kantaman, korkeamman vauhdin ja huomattavasti alhaisempien käyttökustannusten ansiosta myös pitkät reittilennot, jotka eivät aiemmin ole olleet kannattavia, ovat nyt mahdollisia Norwegianin Dreamliner-hankinnan myötä.

Norwegian teki marraskuussa 2010 aiesopimuksen ILFC:n (International LeaseFinance Corporation) kanssa kahden Dreamlinerin liisauksesta keväällä 2012. Norwegianilla tulee tällöin olemaan viisi Dreamlineria pitkän matkan laivastossaan. Neuvottelut muista lentokonehankinnoista jatkuvat.

Lisätietoja:
Åsa Larsson, Press Officer, Norwegian + 46 735 22 22 42
Frode Foss, Chief Financial Officer, Norwegian +47 916 316 45

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan neljänneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa noin 261 reittiä 100 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Vuonna 2010 Norwegian kuljetti lähes 13 miljoonaa matkustajaa. Sen henkilöstömäärä on 2500 ja konekanta koostuu 59 lentokoneesta. Yhtiölle toimitetaan vuosina 2008–2014 73 uutta Boeing 737-800W -konetta, minkä jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com   

Liitetiedostot

PDF-tiedosto