Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian palkkaa amerikkalaisia lentäjiä

Lehdistötiedote   •   Loka 07, 2016 08:59 EEST

Norwegian palkkaa amerikkalaisia lentäjiä Fort Lauderdalessa Floridassa olevaan kaukolentotukikohtaansa. Tulevien viiden vuoden aikana Norwegian ottaa käyttöön 31 uutta 787 Dreamliner -konetta kansainväliseen liikenteeseen. Tämän myötä lentäjille on tarjolla uusia työpaikkoja sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa.

– Siitä lähtien, kun kolme vuotta sitten lanseerasimme ensimmäiset Atlantin yli lennettävät reitit, tavoitteenamme on ollut palkata amerikkalaisia lentäjiä. Tulevien vuosien aikana otamme vastaan suoraan tehtaalta 31 uutta Dreamlineria. Siksi tarvitsemme lisää lentäjiä, jotka kuljettavat matkustajiamme. Tällä hetkellä meillä on enemmän amerikkalaista matkustamohenkilökuntaa kuin millään toisella ei-amerikkalaisella lentoyhtiöllä. Meistä tulee myös ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka palkkaa amerikkalaisia lentäjiä, sanoo Norwegianin operatiivinen johtaja Asgeir Nyseth.

Norwegianilla on tällä hetkellä lähes 500 amerikkalaista työntekijää kaukolentotukikohdissa Fort Lauderdalessa ja New Yorkissa.

– Panostamme paljon Yhdysvaltoihin. Se on tärkeä osa globaalia strategiaamme. Jotta voimme jatkossakin tarjota edullisia hintoja, luoda uusia työpaikkoja, varmistaa olemassa olevat työmahdollisuudet ja vaikuttaa positiivisesti talouden kasvuun niissä maissa, joihin lennämme, pitää meidän palkata sekä lentäjiä että matkustamohenkilökuntaa paikallisesti kilpailukykyisillä ehdoilla. Rekrytointiprosessi, jonka nyt aloitamme Yhdysvalloissa, myötävaikuttaa globaalin strategiamme toteuttamiseen, jatkaa Nyseth.

Jotta amerikkalaiset lentäjät voivat lentää Norwegianilla, tarvitsevat he eurooppalaisen sertifikaatin. Yhtiö vastaa kustannuksista, joita amerikkalaisten lentäjien sertifikaattien muutos vaatii.

Norwegian lanseerasi ensimmäiset kaukoreitit Oslon ja New Yorkin sekä Tukholman ja New Yorkin välillä vuonna 2013. Norwegianilla on nyt enemmän suoria reittejä Skandinavian ja Yhdysvaltojen välillä kuin millään muulla lentoyhtiöllä. Vuonna 2014 Norwegian aloitti lennot Lontoon ja Yhdysvaltojen välillä ja tänä vuonna yhtiö lanseerasi kaukoreitit Pariisin ja Barcelonan sekä Yhdysvaltojen välillä. Norwegianilla on nykyisin 39 suoraa lentoa Tukholman, Kööpenhaminan, Oslon, Lontoon, Pariisin, Barcelonan ja Yhdysvaltojen välillä. Lisäksi yhtiö lentää Tukholman, Kööpenhaminan, Oslon ja Thaimaan välillä.

Tällä hetkellä Norwegianilla on kaukolentotukikohdat New Yorkissa, Fort Lauderdalessa, Lontoossa ja Bangkokissa. Yhtiö lentää yhdeksään kohteeseen Yhdysvalloissa: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico ja St. Croix. Talvikaudella Norwegian lentää myös Karibian ranskalaisten saarten Martiniquen ja Guadeloupen sekä Bostonin, New Yorkin ja Baltimore/Washingtonin välillä. Lisäksi Norwegianilla on reitti talvikaudella Guadeloupen ja Fort Lauderdalen välillä.

Median yhteyshenkilö:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Suomen ja Ruotsin viestintäpäällikkö, puhelin +46 709 89 05 18

Norwegian on kolmanneksi suurin halpalentoyhtiö Euroopassa ja kuudenneksi suurin maailmassa. Yhtiö operoi noin 450 reittiä 138 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla. Vuonna 2015 Norwegian kuljetti lähes 26 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on noteerattu Oslon pörssissä vuodesta 2003 lähtien ja se työllistää noin 6 000 henkilöä. Norwegian ottaa jatkuvasti käyttöön uusia ja aiempaa ympäristöystävällisempiä koneita. Norwegianin laivastossa on noin 100 lentokonetta, joiden keski-ikä on 3,6 vuotta.

Norwegian on palkittu arvostetulla SkyTrax World Airline Awards -tunnustuksella viimeisenä neljänä vuotena peräkkäin Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä ja viimeisenä kahtena vuotena peräkkäin maailman parhaana kaukolentoja lentävänä halpalentoyhtiönä. Skytrax World Airline Awards on arvostetuin ja tunnustetuin ilmailualan kunnianosoitus, jossa matkustajat arvioivat yli 200 lentoyhtiötä ympäri maailmaa. Vuonna 2015 The International Council on Clean Transportation (ICCT) arvioi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.

Seuraa meitä YouTubessa
Seuraa meitä Facebookissa