Ohita
Norwegian paransi maailmanlaajuista CDP-ilmastoluokitustaan

Tiedote -

Norwegian paransi maailmanlaajuista CDP-ilmastoluokitustaan

Norwegian paransi luokitustaan ja sai korkeimmat mahdolliset tulokset useissa luokissa työstään päästöjen vähentämiseksi kansainvälisen ympäristöjärjestön CDP:n tämän vuotisessa luokituksessa. Yhtiö sai yleisarvosanan B ja korkeimman arvosanan kolmessa kategoriassa, jotka ovat riskienhallintaprosessit, riskiraportointi sekä energiahuollon suorien ja epäsuorien päästöjen raportointi ja todentaminen (Scope 1 ja 2).

Kansainvälinen ympäristöjärjestö CDP (Carbon Disclosure Project) julkaisee vuosittain raportin, jossa yritysten ilmastostrategiaa mitataan useissa eri luokissa. Vuodesta 2023 Norwegian saa yleisarvosanan B, mikä on parannus edellisvuoden arvosanasta B- sekä tärkeä tunnustus yhtiön työstä päästöjen vähentämiseksi. Norwegian saa arvosanan A riskienhallintaprosesseihin liittyvästä työstä, riskiraportoinnista sekä energiahuollon suorien ja epäsuorien päästöjen raportoinnista ja todentamisesta (Scope 1 ja 2).

– Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet ja työskentelemme aktiivisesti yhtiön ilmastovaikutusten vähentämiseksi. Siitä syystä on palkitsevaa ja motivoivaa nähdä, että tekemämme työ johtaa aiempaa parempiin tuloksiin useammassa luokassa kuin ennen. Tällä on suuri merkitys meille, koska se osoittaa, että strategiamme toimii, sanoo Norwegianin kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Anders Fagernæs.

Norwegian on julkaissut vuodesta 2021 lähtien ilmastotyönsä CDP:n kautta, ja tulokset ovat olleet myönteisiä. Työskentely läpinäkyvästi Carbon Disclosure Projectin kautta on keskeinen osa Norwegianin vastausta sijoittajien, rahoituslaitosten, asiakkaiden ja päättäjien lisääntyneeseen kysyntään läpinäkyvän ilmasto- ja ympäristötiedon saamiseksi.

– Meillä on strategia, jonka mukaan vähennämme ilmastovaikutuksiamme. Uskomme, että tehokkain työkalu lähitulevaisuudessa on fossiilivapaan polttoaineen käytön lisääminen. Lentolaivaston uusiminen ja kehittyneiden säätietojen käyttö polttoainetehokkaampaan navigointiin ovat lisätoimenpiteitä, jotka vähentävät päästöjä suoraan. Uskomme, että läpinäkyvyys, raportointi ja avoimuus helpottavat asiakkaiden mahdollisuuksia tehdä tietoisia valintoja, jatkaa Fagernæs.

Voit lukea lisää CDP:stä täältä: https://www.cdp.net/en

Aiheet


Norwegian on yksi Pohjoismaiden suurimmista lentoyhtiöistä ja yksi Euroopan johtavista halpalentoyhtiöistä, jolla on noin 4 500 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja eurooppalaisten kohteiden välillä.

Yli 300 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla vuodesta 2002 lähtien, jolloin yhtiö perustettiin. Yhtiön kunnianhimoisena tavoitteena on aina ollut edullisten lentolippujen ja suuremman valinnanvapauden tarjoaminen matkan aikana.

Norwegian haluaa olla ilmailun vihreän siirtymän liikkeellepaneva voima. Tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 45 prosenttia viimeistään vuonna 2030. Päästäkseen tavoitteeseensa yhtiö uusii lentolaivastoa, edistää uusiutuvia lentopolttoaineita, vähentää ja kierrättää jätteitä sekä käyttää sää- ja tuulitietoja tehokkaampiin lentoihin, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta. Norwegian haluaa olla kestävin valinta matkustajille.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Seuraa Norwegiania: Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ja YouTube.

Yhteyshenkilöt

Mira Linnamaa

Mira Linnamaa

Lehdistön yhteyshenkilö Director of Communications and Public Affairs Finland +358408625675
Press office – vain median yhteydenotot

Press office – vain median yhteydenotot

Lehdistön yhteyshenkilö +47 815 11 816 Asiakaspalvelu +358 (0) 9231 01 600

Norwegian

Norwegian-konserni on Pohjoismaiden johtava ilmailualan yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Fornebussa Oslon ulkopuolella. Yhtiöllä on yli 8 200 työntekijää ja se omistaa kaksi merkittävää lentoyhtiötä Pohjoismaissa, jotka ovat Norwegian Air Shuttle ja Widerøe’s Flyveselskap. Norwegian osti Widerøen vuonna 2024. Tavoitteena on helpottaa saumatonta lentomatkustamista molempien lentoyhtiöiden verkostoissa.

Norwegian Air Shuttle on suurin norjalainen lentoyhtiö, jolla on noin 4 700 työntekijää. Yhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Pohjoismaiden ja tärkeimpien eurooppalaisten kohteiden välillä. Vuonna 2023 Norwegian kuljetti yli 20 miljoonaa matkustajaa ja ylläpiti 87 Boeing 737-800- ja Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen laivastoa.

Widerøe’s Flyveselskap on Norjan vanhin lentoyhtiö ja suurin alueellinen lentoyhtiö Pohjoismaissa. Widerøella on yli 3 500 työntekijää. Pääasiassa Norjan maaseudulla sijaitsevilla lyhyen kiitotien lentoasemilla toimiva Widerøe lentää useita valtion sopimusreittejä (julkisen palvelun velvoitteen reittejä) sen oman kaupallisen lentoverkoston lisäksi. Vuonna 2023 lentoyhtiöllä oli 3,3 miljoonaa matkustajaa ja 49 lentokoneen laivasto, jossa oli 45 Bombardier Dash 8 -konetta ja kolme Embraer E190-E2 -konetta. Widerøe Ground Handling tarjoaa maahuolintapalveluja 41 lentoasemalla Norjassa.

Norwegian-konsernin keskeinen painopistealue on kestävyys ja yhtiö on sitoutunut vähentämään merkittävästi toimintojensa hiilidioksidipäästöjä. Lukuisista aloitteista merkittävin on investointi fossiilivapaan lentopolttoaineen (SAF) tuotantoon ja käyttöön. Norwegian pyrkii olemaan kestävä valinta matkustajilleen. Yhtiö osallistuu aktiivisesti ilmailualan muutokseen.

Lisätietoja osoitteessa www.norwegian.com

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm
Sweden