Open skies
Seuraa Norwegian

Norwegian perustaa uuden solmukentän Teneriffalle ja laajentaa reittiverkostoaan Espanjassa

Lehdistötiedote   •   Loka 29, 2013 09:34 EET

Norwegian jatkaa laajentumistaan Euroopassa. Yhtiö avaa uuden solmukentän Teneriffalle. Sen myötä Norwegian laajentaa Espanjan reittiverkostoaan lisäämällä uusia reittejä ja vuoroja olemassa oleville reiteille.

Uusi solmukohta, Teneriffan Eteläinen lentoasema (TFS), on Norwegianin neljäs solmukohta Espanjassa Alicanten, Malagan ja Las Palmasin ohella.

-Uusi solmukohta on perustettu laadukkaiden ja edullisten lentojen suureen kysyntään Euroopan ja tämän kauniin saaren välillä. Näemme huomattavan matkustajapotentiaalin Espanjan, Saksan ja Iso-Britannian välisessä liikenteessä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Uusia Saksan reittejä ja enemmän lentoja

Norwegian avaa kaksi uutta reittiä Berliinin (SXF) ja Gran Kanarian sekä Teneriffan välillä 1.- 2.2.2014 alkaen. Yhtiö lisää myös lentoja Hampurin ja Malagan ja Hampurin ja Teneriffan väleillä sekä Malagasta Muncheniin ja Kölniin.

Enemmän lentoja Iso-Britanniaan

Vuoden loppuun asti Norwegian lentää kolmasti viikossa Malagan ja Lontoon Gattwickin välillä. Teneriffa-Lontoo -reitti lennetään neljästi viikossa. 14.2.2014 alkaen Norwegian lentää päivittäin Malagasta Lontooseen ja 31.1.2014 alkaen yhtiö lennättää matkustajia joka päivä myös Teneriffa-Lontoo-reitillä.

 

Lisätietoja:

Charlotte Holmbergh Jacobsson, Communications Manager puh. +47 815 00 816

Jukka Aarnio, Norwegianin mediayhteyshenkilö Suomessa, puh. +358 9 315 854 48

Norwegian Air Shuttle ASA, jota markkinoidaan tuotemerkillä "Norwegian", on Norjan pörssissä noteerattu low-cost lentoyhtiö. Se on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö ja Euroopan kolmanneksi suurin low-cost lentoyhtiö. Alhaisilla hinnoillaan ja asiakasystävällisillä ratkaisuillaan Norwegian on kasvattanut matkustajamääriään voimakkaasti viime vuosina. Se tarjoaa 382 reittiä 121 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä, Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Vuonna 2012 Norwegian kuljetti lähes 18 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö työllistää noin 3000 henkeä, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Virossa, Englannissa, Espanjassa ja Thaimaassa. Norwegianin konekanta koostuu 75 lentokoneesta, jotka ovat keskimäärin vain noin 4.6 vuotta vanhoja. Norweginilla on 275 sovittua toimitusta uusista Boeing 737-800 MAX ja Airbus A320neo koneista, jotka toimitetaan sille lähivuosina. Tämän jälkeen Norwegianin kalusto on kaupallisen lentoliikenteen uudenaikaisin, tehokkain ja ympäristöystävällisin. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Fornebussa, Norjassa. Kesäkuussa 2013 Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi, kun se palkittiin SkyTrax World Airline Awards:lla. Lisätietoja osoitteesta www.norwegian.com.